NS-terasz: vége a taktikázásnak!

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.06.27. 23:33
Amikor a második percben Kvarachelia szerdán késő este a portugálok hálójába talált, még nem hördült fel a Várkert Bazár Öntőház udvarán az NS-terasz közönsége. Nem, mert a kivetítőn a sokkal izgalmasabbnak ígérkező cseh–török meccset lehetett látni. Ám amikor nem sokkal később a tv-közvetítésben elhangzott, hogy vezetnek grúzok, hitetlenkedtek, fejüket fogták az emberek.

Az összecsapást megelőzően Somogyi Zsolt, az NS munkatársa kérdezte szakértő vendégünket, Mészöly Gézát. A 18-szoros válogatott labdarúgó elmondta, hogy olvasta, Cristiano Ronaldóék jobban szeretnének a szlovénokkal játszani, mint velünk, ám az fel sem vetődött benne, hogy kikaphatnak a grúzoktól, s ezzel vége Eb-álmainknak. Inkább abban bízott, hogy a törökök – akiknél édesapja, a legendás Mészöly Kálmán szövetségi kapitány és a Fenerbahce vezetőedzője is volt, ő pedig egy hónapig ott tréningezhetett – mindent megtesznek a győzelemért.

Bennük nem is kellett csalódni, a grúzok viszont újabb gólt szereztek, ekkor a hangulat temetőire változott a teraszon.

Szombattól sajnos már a magyar válogatott nélkül folytatódik az Európa-bajnokság. Ahogy eddig, a kieséses szakaszban is az NS-teraszon szakértőink és munkatársaink beszélgetése vezeti fel a mérkőzéseket, amelyeken már nem lehet úgy „taktikázni”, mint például az angoloktól, a belgáktól és a portugáloktól láttuk a csoportkör végén a nem szerencsés lebonyolításnak köszönhetően – nem sportszerűen, de az ő szempontjukból teljesen érthetően.

Minden idők focija

Sokan látogatják az Országos Széchényi Könyvtár Minden idők focija című, a labdarúgó Európa-bajnokság idejére szervezett különleges kiállítását. A Várkert Bazár Öntőház udvarához vezető rampákon korabeli plakátok láthatók, velük szemben pedig a rajtuk szereplő futballisták mozdulataira hajazó mai képek az NS munkatársaitól. Az Oroszlános udvart és az OSZK dísztermét is érdemes felkeresni, ugyanis a kültéri és a beltéri tárlaton szintén különleges, futballtémájú relikviákat lehet felfedezni.

 
Klasszikus magyar futballfilmek –NS-klub
 
 

Három alkalommal, amikor szünnap van az Eb-n, a Nemzeti Filmintézetnek köszönhetően ingyenes vetítések lesznek a Várkert Bazár Szárazárok színpadán. Először ezen a héten, pénteken, tehát június 28-án este nyolc órától Szász Péter 1976-ban bemutatott Szépek és bolondok című moziját lehet ingyenesen megnézni, amelyben a legendás színész, Kállai Ferenc (jobbra) alakítja a főszereplő Ivicz Istvánt – korábban pékként dolgozott, majd kenyérkihordó, aki NB III-as meccseken játékvezető. Több kitűnő színész is látható a filmvásznon, többek között Bodrogi Gyula, Haumann Péter és Koltai Róbert.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik