A kulcspillanatban Van Basten megelőzte Kohlert, és a hollandok sok mindenért megfizettek a németeknek

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.06.21. 15:28
Marco van Basten és Jürgen Kohler óriási csatát vívott egymással az 1988-as elődöntőben (Fotó: Getty Images)
Ha június 21. és labdarúgó Európa-bajnokság, akkor újra kiadós meccsdömping, élén két emlékezetes spanyol diadallal: az egyik aranyérmet hozott, a másik csak továbbjutást, viszont lenyűgözően izgalmas végjátékban. Az Eb-történelmet napról napra felidéző videós sorozatunk mai epizódjában megnézzük a holland–német rivalizálás egy emlékezetes csatáját, találkozunk többek között Thierry Henryval, Wayne Rooneyval, Karl-Heinz Riedlével, Andrej Arsavinnal, és megnézzük, hogyan maradt ki az egyetlen kísérlet az Eb-múlt leghatékonyabb tizenegyespárbajában.

 

 BEMELEGÍTÉS AZ UEFA-VAL – HÁROM EMLÉKEZETES GÓL A MÚLTBÓL 

(1964, Spanyolország–Szovjetunió 2:1) Az elődöntőbeli ráadás után érett az újabb hosszabbítás, amikor a madridi finálé 84.percében, Chus Pereda beadásából Marcelino vetődve, gyönyörű mozdulattal befejelte a spanyolok aranyérmet érő gólját. 

(1988, Hollandia–Németország 2–1) A hamburgi elődöntőből még kevesebb idő volt hátra, már a 88. perc pergett, amikor Jan Wouters előrepasszánál Marco van Basten maga elé engedte a labdát, majd Jürgen Kohler mellett estében a jobb alsóba lőtt – Hollandia ezzel beverekedte magát a fináléba.  

(2004, Anglia–Horvátország 4–2) Paul Scholes kétszer is csínbe kapott labdát játszott meg, mielőtt a passzából Wayne Rooney a kapu jobb oldalába bombázott, 2–1-es vezetéshez juttatva az angolokat az első félidő legvégén. Remek kis meccs volt, Rooney lőtt még egy gólt, lejjebb azt is megmutatjuk.

A HÁROM GÓL VIDEÓJA IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

 EB-KLASSZIKUS: AZ ELSŐ NAGY SPANYOL DIADAL 

(1964, Spanyolország–Szovjetunió 2:1) A madridi fináléban éppen az a válogatott, a szovjet sorakozott fel a házigazdák ellenfeleként, amely miatt a spanyolokat kizárták az előző sorozatból. Pontosabban: nem a szovjet futballválogatottal volt a gond 1960-ban, hanem a hírhedten kommunistaellenes Franco diktátor utasításával, mely szerint a spanyolok nem utazhattak el a moszkvai negyeddöntőre; a mérkőzés körül kibontakozó sportdiplomáciai csatározás végkimenetele lett a kizárás. Négy év eltelt, és a világ változott annyit, hogy most már játszhatott egymással a két csapat, igaz, spanyol földön. Az elődöntőben a mieinket legyőző hazaiak Chus Pereda közeli lövésével korán vezetést szereztek, de gyorsan jött Galimzjan Huszainov egyenlítő gólja is. Csupán hat perc volt hátra, amikor Marcelino bevezetőben is látott gyönyörű fejes gólja eldöntötte a mérkőzést: Spanyolország először nyert nagy tornát! A 24 éves Marcelino Martíneznek ez volt az utolsó gólja a spanyol válogatottban, 14 mérkőzés, négy gól a mérlege.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

José Villalonga szövetségi kapitány és játékosai az 1964-ben elhódított Henri Delaunay-trófeával (Fotó: Getty Images)

 EB-KLASSZIKUS: ÉS MEGINT A SPANYOLOK…! A 90. PERC UTÁN FORDÍTOTTAK 

(2000, Spanyolország–Jugoszlávia 4–3) A csoportból való továbbjutás volt a tét a bruges-i Jan Breydel Stadionban, és a 90. percben úgy tűnt, nincs az az isten, hogy a spanyolok sikerrel járjanak. José Antonio Camacho csapata kétszer már egyenlített – Pedro Munitis például egy percen belül megválaszolta Dejan Govedarica gólját –, ám hiába került emberelőnybe Szlavisa Jokanovics kiállítása után, Szlobodan Komljenovics közeli lövésével megint a jugók kerültek fórba, és vezettek 3–2-re a 93. percben is. De még nem volt vége: a 94. percben Gaizka Mendieta értékesített egy lerántásért megítélt tizenegyest, és a jugoszlávok hiába követelték a meccs lefújását Gilles Veissiere játékvezetőtől, ő hagyott időt arra, hogy Pep Guardiola előreívelését Urzaiz lefejelje, és Alfonso a jobb alsó sarokba lőjön! Az Eb-történelem egyik legemlékezetesebb végjátékát megnyerő spanyolok az első helyen jutottak tovább, de velük tarthattak a jugoszlávok is, mert a másik mérkőzésnek nem lett győztese (Norvégia–Szlovénia 0–0 – a továbbjutásról az utolsó pillanatokban lemaradó norvégoknak gyanús is volt a nagy spanyol feltámadás…). A bruges-i meccs hőse, a két gólt szerző olimpiai bajnok ALFONSO soha többé nem talált a kapuba a válogatottban (38 mérkőzésen elért 11 gólja között már volt egy Eb-találat 1996-ból), és bár azon a nyáron szerződtette az FC Barcelona – korábban futballozott a Real Madridban is! –, nem tudott gyökeret ereszteni a katalánoknál, és a válogatottba sem hívták 2000 után. Karrierje hátralévő éveit sérülések nehezítették, 2005-ben a Betisből vonult vissza.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!


 EGY NAGY RIVALIZÁLÁS EMLÉKEZETES NAPJA 

(1988, Hollandia–Németország 2–1) A bevezetőben már kaptunk ízelítőt ebből a mérkőzésből is, nézzük egy kicsit részletesebben, mi történt! Az előzményekről annyit, hogy az 1956. márciusi düsseldorfi 2:1 óta az oranje egyszer sem tudta legyőzni a nyugatnémet válogatottat (három döntetlen, hét vereség – utóbbiak között az 1974-s vb-döntő), és mivel a szóban forgó 1988-as Eb-elődöntő helyszíne Hamburg volt, ezúttal is a vendégsikerre lehetett nagyobb odsszal fogadni. A tétnek megfelelően, a rivalizálás hőfokához és a két nemzet súlyos traumákkal terhelt kapcsolatához méltón éles ütközet zajlott, amely két tizenegyesgóllal döntetlenre állt: az elsőt Lothar Matthäus, a másodikat Ronald Koeman lőtte be. (Jellemző módon mindkétszer hangosan tiltakozott az ítélettel sújtott fél, a holland Adri van Tiggelen a labdával ülepen is bombázta Ioan Igna román játékvezetőt…). Aztán elérkezett a 88. perc, amikor Marco van Basten berúgta a fent már látott gólt, a döntőbe juttatva az oranjét. Természetesen ahogyan a felvezetés, úgy a visszhang is erőteljes volt, Hollandiában sokan a II. világháború német rémtetteiért is elégtételt éreztek. (Két évvel később, az ugyancsak feszült, köpködős vb-nyolcaddöntő után a németek voltak a hangosabbak…)

Ami a párharc Eb-mérlegét illeti, 2021-ig bezárólag öt Európa-bajnokságon csapott össze egymással a két válogatott, a mérleg már kiegyenlített: két német és két holland győzelem, egy döntetlen.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

 EGY KARRIER NAGY NAPJA: KARL-HEINZ RIEDLE 

(1992, Németország–Svédország 3–2) A német válogatott négy évvel később is Eb-elődöntőt játszott ezen a napon, de az már jobban sült el – furcsa egybeesés, hogy akkor éppen a nationalelfnek jutott a házigazda kiejtésének feladata. Jó kis meccs zajlott a Rasunda Stadionban, Thomas Hässler gyönyörű szabadrúgásgóllal szerzett vezetést, majd a második félidőben bejelentkezett a főszerepért KARL-HEINZ RIEDLE: az akkoriban a Lazióban játszó világbajnok csatár előbb Matthias Sammer beadásából, majd Thomas Helmer nagyszerű kiugratásából lőtt a kapuba, és a svédek csak faragni tudtak a hátrányból.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

A németeknek ezüstérmet hozó tornán Riedle három góllal holtversenyben gólkirály lett, 42 válogatott mérkőzésén 16 gólt szerzett, és ha ő betalált a kapuba, sosem kaptak ki (12 győzelem, egy döntetlen). Riedle pályafutásának legemlékezetesebb duplája azonban nem a solnai, hanem – hogy a klubfutballra is vessünk egy pillantást – az öt évvel későbbi müncheni: a Puhl Sándor vezette 1997-es BL-döntőben két góllal járult hozzá a Dortmund 3–1-es diadalához a Juventus ellen.

Karl-Heinz Riedle három gólt szerzett az 1992-es Eb-n (Fotó: Getty Images)

 EGY KARRIER NAGY NAPJA: WAYNE ROONEY 

(2004, Anglia–Horvátország 4–2) WAYNE ROONEY 18 és fél évesen érkezett a portugáliai Európa-bajnokságra, és kulcsszerepet játszott abban, hogy a csoportkört vereséggel kezdő Anglia bejusson a legjobb nyolc közé: két gólt szerzett Svájc ellen, kettőt rúgott a horvátoknak is (ennek van ma az évfordulója). Ki tudja, mi történik, ha nem sérül meg a házigazdák elleni negyeddöntő első félidejében… De megsérült, Anglia tizenegyesekkel kiesett – ő mindenesetre bekerült a torna álomcsapatába. Játékoskarrierje során az angolok még két Európa-bajnokságra jutottak ki, Rooney szerzett egy gólt 2012-ben, majd egyet 2016-ban is – utóbbi fájó emlék, hiszen csapatkapitányként sem volt képes megakadályozni az Izland elleni vereséget a nyolcaddöntőben. A Manchester United csatárának az izlandiak elleni volt az utolsó, 53. gólja a nemzeti csapatban (ez akkor rekordnak számított), meccseinek száma 120 (ez ma is csúcs a mezőnyjátékosok között).

ROONEY ÖSSZES EB-GÓLJA IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

Érdemes megnézni a 2004-es meccs gólösszefoglalóját, sokat visszaad a fordulatos csata hangulatából: Niko Kovac góljával a horvátok szerezték meg a vezetést, Paul Scholes fejjel egyenlített (karrierje mindkét Eb-gólját fejjel szerezte a 168 centis irányító…), majd jött a Rooney-dupla, Igor Tudor szépítő fejese, végül Frank Lampard alsó sarkos lövése.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

Az ifjú Wayne Rooney két pártfogója, David Beckham és Paul Scholes (8) társaságában ünnepli egyik gólját (Fotó: Getty Images)

 EGY KARRIER NAGY NAPJA: THIERRY HENRY 

(2004, Franciaország–Svájc 3–1) THIERRY HENRY válogatott karrierjének mutatói nagyon hasonlítanak az angol riváliséhoz (123/51); a francia támadó is hat gólt szerzett Európa-bajnokságon, és ő is három kontinenstornán talált a kapuba. Nagy különbség, hogy Rooneyval ellentétben Henry világbajnoknak és Európa-bajnoknak mondhatja magát… Legtöbb Eb-gólja (3) a „kékeknek” aranyérmet hozó 2000-es tornán született, egyetlen Eb-duplája viszont a csapatnak és neki is kevésbé sikeres 2004-hez, egészen pontosan ehhez a játéknaphoz kötődik. A Svájc elleni csoportmeccsen Henry akár öt gólt is szerezhetett volna, de fejesei nem sikerültek, csakhogy lábbal kétszer kíméletlen végrehajtó volt, és ennyi elég volt a győzelemhez. Az Arsenallal angol, az FC Barcelonával spanyol bajnok, utóbbival BL-t nyerő Henry hét válogatottbeli duplájának egyike volt ez.

A meccs első gólját Zinédine Zidane fejelte, az ellenfél részéről Johan Vonlanthen talált a kapuba – az ifjú svájci ezzel a góllal döntötte meg Rooney mindössze négynapos, éppen ellenük felállított rekordját, és lett az Eb-történelem legfiatalabb gólszerzője 18 évesen és 141 naposan.

Henry kettőt vágott a svájciaknak (Fotó: Getty Images)

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

 EGY KARRIER NAGY NAPJA: ANDREJ ARSAVIN 

(2008, Oroszország–Hollandia 3–1) A cikkünk elején gólvágóként ünnepelt Marco van Basten húsz évvel később már a hollandok szövetségi kapitányaként volt jelen az Európa-bajnokságon. Ezen a bázeli estén egy holland szövetségi kapitány aratott nagy győzelmet, csakhogy nem ő, hanem az ellenfelet, az oroszokat irányító Guus Hiddink… Roman Pavljucsenko kapáslövését Ruud van Nistelrooy fejjel megválaszolta, aztán a hosszabbításban beindult ANDREJ ARSAVIN: előbb nagy vágta után gólpasszt adott Dmitrij Torbinszkijnak, majd egy bedobásra beindulva rúgott egy köténygólt, lezárva a meccset. Az orosz válogatott támadójátékát éveken át szervező, gyors, jól cselező Arsavinnak kiváló éve volt ez: két góllal bronzéremhez segítette csapatát az Eb-n – talán többre is futotta volna, ha az első két csoportmeccsen nem az eltiltását tölti –, bekerült a torna álomcsapatába, UEFA-kupát nyert a Zenittel, és az év végén hatodik lett az Aranylabda-szavazáson. Ott volt a 2012-es Európa-bajnokságon is, és bár kiosztott három gólpasszt, a szbornajának korai kiesést hozó torna gyakorlatilag lezárta válogatott karrierjét. Noha további hat idényben aktív maradt, Arsavin 31 évesen befejezni kényszerült tízéves válogatott pályafutását, az új kapitány, Fabio Capello csak az első meccsén számított rá; a szélső, középpályás 75 mérkőzést és 17 gólt hagyott emlékül.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

„Jól mondom vagy jól mondom?” Andrej Arsavin híres grimasza a gólpassza után, a háttérben a hollandok még a hálóban értetlenkednek (Fotó: Getty Images)

EGY KARRIER NAGY NAPJA: IVAN PERISIC

(2016, Horvátország–Spanyolország 2–1) IVAN PERISIC kétségkívül az egyik legfontosabb játékosa a 2010-es években nagyszerűen teljesítő „második horvát aranygenerációnak”. Az első meccsét 2011-ben játszotta a nemzeti csapatban, három világbajnokságon (2014, 2018, 2022) szerzett gólt, megtette ezt két Európa-bajnokságon is (2016, 2021) – ő az egyetlen horvát labdarúgó, aki ezt elmondhatja magáról. Az említett öt tornán összesen tízszer talált a kapuba, nézzük most a spanyolok elleni győztes gólját a 2016-os Eb mai játéknapjáról: Álvaro Morata és Nikola Kalinic egy-egy közeli találatával döntetlenre álltak a felek, amikor Perisic a rá jellemző nagy vágta közben egyet igazított a labdán, majd laposan a hálóba küldte. Az addig hibátlan címvédő legyőzése csoportelsőséget ért. A vb-ezüstérmes és bronzérmes, a Bayern Münchennel BL-t nyerő Perisic válogatott meccseinek száma 120 felett jár, több mint 30 gólt striguláztak a neve mellé – és a sztorija még nem ért véget.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

Ivan Perisic a gólja jelentőségéhez méltón ünnepelt (Fotó: Getty Images)

 NEKIK IS NAGY NAPJUK VOLT 

(2000, Csehország–Dánia 2–0) A három Európa-bajnokságon is gólt szerző VLADIMÍR SMÍCER már többször szerepelt sorozatunkban, most nézzük az egyetlen kétgólos Eb-meccsét. A dánok elleni liege-i csoportmérkőzésnek csak a szép búcsú volt a tétje, mindkét csapat kiesőként lépett pályára. Smícer a második félidőben négy perc alatt duplázott: előbb Karel Poborskytól kapott első rangú kiszolgálást – járt érte a cipősuvickolós gólöröm –, majd egy hosszú előreívelésre rajtolva finoman átemelte a labdát Peter Schmeichel felett, mielőtt az üres kapuba lőtt.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

(2000, Hollandia–Franciaország 3–2) Amszterdamban pedig az elsőség volt a tét ugyanebben a csoportban: Christophe Dugarry fejesével, majd David Trezeguet közeli lövésével a franciák kétszer vezettek, mégis a hollandok nyertek. Lőtt egy szép gólt a későbbi gólkirály, Patrick Kluivert, a győztes lövés Boudewijn Zendené volt, ám a meccs gólját FRANK DE BOER bombázta Bernard Lama kapujának jobb felső sarkába. A csapatkapitány néhány nappal korábban a csehek ellen győztes gólt lőtt; 112 mérkőzéses válogatott karrierje 13 góljából ez a kettő született nagy tornán.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

(2012, Portugália–Csehország 1–0). Akárcsak négy évvel korábban, CRISTIANO RONALDO megint betalált a csehek kapujába: a 79. percbeli varsói fejes gólja elődöntőbe jutást ért.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

(2016, Németország–Észak-Írország 1–0) MARIO GÓMEZ, az előző Eb társgólkirálya már nem számított stabil kezdőnek a német válogatottban; a franciaországi torna első meccsén nem is játszott, a másodikon nagyjából húsz perc jutott neki csereként, a harmadikon viszont már tagja volt a kezdő tizenegynek – és az góljával lett meg a csoportelsőséget jelentő győzelem!

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

Jakub Blaszczykowski sem aprózta el, az övé is győztes gól volt (Fotó: Getty Images)

(2016, Lengyelország–Ukrajna 1–0) JAKUB BLASZCZYKOWSKI négy évvel korábban, a varsói Nemzeti Stadionban gólt rúgott az oroszoknak (1–1); a nagy érzelmeket felszabadító találat még nem ért győzelmet, de az már igen, amelyet egy higgadt csel után az ukránoknak lőtt Marseille-ben. A lengyelek először jutottak tovább a csoportkörből Európa-bajnokságon. „Kuba” válogatott pályafutásának érdemi része 2019-ben lezárult, a szélső 2023-ban 109 mérkőzéssel és 21 góllal vett búcsút a nemzeti csapattól.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

(2021, Ausztria–Ukrajna 1–0) David Alaba szögletéből CHRISTOPH BAUMGARTNER lőtte a mérkőzés egyetlen gólját. Baumgartnert nem sokkal később le kellett cserélni, de a következő körre felépült, már játszhatott – mert bizony a győzelem révén Ausztria, története során először, kiharcolta a továbbjutást a csoportból! A vereség ellenére Andrij Sevcsenko csapata is bejutott a nyolcaddöntőbe, szintén első alkalommal élve túl a csoportkört Európa-bajnokságon.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

(2021, Hollandia–Észak-Macedónia 3–0) GEORGINIO WIJNALDUMNAK volt triplája Eb-selejtezőn, duplája NL-meccsen, de azért egy hazai rendezésű Európa-bajnoki csoportmérkőzésen duplázni mégiscsak nagyobb bravúr. Néhány nappal korábban az ukránoknak betalált, aztán jött az északmacedónok elleni, alább látható dupla.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

Bár csak a bronzérem volt a tét, a kék mezes olaszok és a csehszlovákok azért odatették magukat (Fotó: Getty Images)

A LEGHATÉKONYABB 11-ESPÁRBAJ

(1980, Csehszlovákia–Olaszország 1–1) Inkább a címvédő csehszlovákok örültek a bronzmérkőzés lehetőségének, mintsem a házigazdák; ők egyértelműen az aranymeccset vették célba, akárcsak szurkolótáboruk, amely csalódottságában nem is töltötte meg a nápolyi stadiont ezen az estén. Mit hagytak ki a távol maradók? Egy irgalmatlanul nagy, felső sarkos Ladislav Jurkemik-gólt, Francesco Graziani egyenlítő fejesét, valamint az Eb-történelem leghatékonyabb tizenegyespárbaját. Tizennyolc játékos futott neki a labdának, közülük 17 gólt lőtt – egyedül Fulvio Collovati rontott. A csehszlovák kapus, Jaroslav Netolicka megérezte az irányt, és bár a labda átcsorgott a teste alatt, még éppen idejében kapott utána ahhoz, hogy teljes terjedelmével ne vánszorogjon át a gólvonalon. Ez volt az utolsó bronzmérkőzés Európa-bajnokságon; a helyosztót kivették a programból, az elődöntő vesztesei azóta harmadik helyezettként utaznak haza.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

CSAK A TIZENEGYESPÁRBAJ:

AKI LÁTTA, ALIGHA FELEJTI EL

(2021, Dánia–Oroszország 4–1) Egy ideig úgy tűnt, Christian Eriksen majdnem végzetes rosszullétéről marad emlékezetes a dánok 2021-es Eb-szereplése, de szerencsére nem így történt, bőven van mit felidézni a mérkőzéseikről. Íme, egy ilyen pillanat! Két vereség után csak az oroszok nagy különbségű legyőzése eredményezhetett továbbjutást a csoportból, így alighanem minden dán játékos áhítozott a gólszerzésre. Mikkel Damsgaard és Youssuf Poulsen valóra váltotta vágyát, de Artyom Dzjuba 70. percbeli tizenegyese után veszélybe került a küldetés sikere. Andreas Christensen a korábbi 43 válogatott meccsén csupán egyszer talált a kapuba, de a 79. percben úgy pattant elé a labda, hogy az ösztönei csak egyvalamit diktálhattak: bumm bele! Meglőtte… Azzal lett 3–1, a vége pedig Joakim Maehle révén 4–1 – a koppenhágai Parken közönsége ritka nagy diadalt és továbbjutást ünnepelhetett.

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

Andreas Christensen meghatottan ünnepelt a dán lobogóval a lefújás után (Fotó: Getty Images)

 JÚNIUS 21. – EB-EREDMÉNYEK 

EB 1964, SPANYOLORSZÁG
DÖNTŐ
Madrid, Spanyolország–Szovjetunió 2:1

EB 1980, OLASZORSZÁG
A 3. HELYÉRT
Nápoly: Csehszlovákia–Olaszország 1–1, 11-esekkel 9–8

EB 1988, NSZK
ELŐDÖNTŐ
Hamburg: NSZK–Hollandia 1–2

EB 1992, SVÉDORSZÁG
ELŐDÖNTŐ
Solna: Svédország–Németország 2–3

EB 2000, BELGIUM ÉS HOLLANDIA
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
Bruges: Jugoszlávia–Spanyolország 3–4
Arnhem: Szlovénia–Norvégia 0–0
Liege: Dánia–Csehország 0–2
Amszterdam: Franciaország–Hollandia 2–3

EB 2004, PORTUGÁLIA
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
Lisszabon, Luz: Horvátország–Anglia 2–4    
Coimbra: Svájc–Franciaország 1–3

EB 2008, AUSZTRIA ÉS SVÁJC
NEGYEDDÖNTŐ
Bázel: Hollandia–Oroszország 1–3, h.u.

EB 2012, LENGYELORSZÁG ÉS UKRAJNA
NEGYEDDÖNTŐ
Varsó: Csehország–Portugália 0–1

EB 2016, FRANCIAORSZÁG
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
Marseille: Ukrajna–Lengyelország 0–1
Párizs: Észak-Írország–Németország 0–1
Lens: Csehország–Törökország 0–2
Bordeaux: Horvátország–Spanyolország 2–1

EB 2021, EURÓPA
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
Koppenhága: Oroszország–Dánia 1–4
Szentpétervár: Finnország–Belgium 0–2
Amszterdam: Észak-Macedónia–Hollandia 0–3
Bukarest: Ukrajna–Ausztria 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik