Válogatott: „Fiola már gyerekként is férfiasan játszott”

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.06.10. 20:40
Fiola Attila lehet az első paksi nevelésű játékos, aki kétszer is pályára lép Európa-bajnokságon. Mint a Paksi FC utánpótlás-vezetőjétől, Péter Norberttől megtudtuk, ez többek közt annak is köszönhető, hogy Fiola már gyerekként sem ismert megalkuvást, győzni akarás jellemezte, mindig kész volt a munkára. Maga a játékos is úgy látja, hogy voltak nála tehetségesebbek, de a kitartása miatt jutott el idáig. Folytatjuk sorozatunkat – Ez a csapatunk!

Péter Norberttől megtudtuk: Fiola Attila 14 évesen került át a város egyik másik műhelyéből, az ASE Paksból a Paksi FC-hez (akkor még SE).

„Pont akkor kerültünk magasabb bajnokságba. Úgy gondoltuk, Attilának a tehetsége alapján mindenképp nálunk kellene folytatnia. Azt elmondhatom róla nyugodtan, hogy éjt nappallá téve csak a futball körül forgott a gondolata. Olyan volt a habitusa is, hogy nem volt előtte ellenfél, amit az adott mérkőzésből ki lehetett hozni, azt megtette.”

Péter arról is beszél videónkban, hogy Fiola már gyerekként is férfiasan játszott, munkára mindig kész volt. Az edző szavaira maga a játékos is reagál.

A MAGYAR EB-KERET
KAPUSOK: Bogdán Ádám
(Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK:
Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cseri Tamás (Mezőkövesd),Gazdag Dániel (Bp. Honvéd),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár),Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
TÁMADÓK: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi (olasz)

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik