Bezárja-e a Wembleyt az UEFA? (Fotó: AFP)

Az UEFA már két nappal a finálét követően, azaz július 13-án jelezte, hogy vizsgálatot indított az angolok ellen a szurkolók pályára rohanása, tárgyak pályára dobálása, az olasz himnusz kifütyülése és pirotechnikai eszközök használata miatt, majd augusztus 3-án újabb közleményben ismertette, hogy a finálé előtt és alatt történt rendbontások miatt a rendezési hiányosságokat is megvizsgálja (mint ismert, a meccs előtt jegy nélküli, koronavírus elleni védettségüket igazolni nem tudó szurkolók a kordonokat áttörve beözönlöttek a stadionba).

 
UEFA, FIFA: szörnyű kettős mérce – súlyos büntetések itt, semmilyen következmény ott 
Közleményben tiltakozik a sportújságírók szövetsége a FIFA-büntetés miatt 
Csak azért sem szurkolhatunk – Szöllősi György jegyzete
Csendre ítélve – Kun Zoltán publicisztikája

Mindkét közlemény alján szerepelt, hogy amikor megszületik a döntés, az UEFA azt közölni fogja. Eddig nem történt semmi, csütörtökön sem az UEFA tette közzé a szankciót, hanem a Daily Mail tudta meg, hogy az angol szövetség olyannyira valószínűnek tartja a Wembley bezárásának lehetőségét, hogy a még javában tartó vizsgálat során személyes jelenlétet és saját szempontjai felsorolásának lehetőségét kéri, hogy elkerülje a nyilvánvaló büntetést.

Az UEFA szerdán a Nemzeti Sport megkeresésére azt írta, még nincs szankció, és ha a Daily Mail információi valósak, egy darabig nem is lesz.

Több cikkben is foglalkoztunk vele, hogy az UEFA a magyarokkal szemben még az Eb alatt meghozta a kettő plusz egy zárt kapus mérkőzésről és pénzbírságról szóló döntését, míg a döntőről ennyi idő távlatában is képtelen dönteni.