Nem ért Eb-szereplést a szlovák siker (Fotó: AFP)

 

EB 2020, SELEJTEZŐ
10. FORDULÓ
E-CSOPORT
Szlovákia–Azerbajdzsán 2–0 (Bozeník 19., Hamsík 86.)

A MECCS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI.

Szlovákia az Eb-selejtező E-csoportjának utolsó találkozóján 2–0-ra legyőzte Azerbajdzsánt, ezzel a csoportban harmadik lett, de ez nem ért továbbjutást.

Két óra volt a mérkőzésig, de Nagyszombat a szokásos, hétköznapi életét élte. Alig-alig lehetett látni szurkolókat, a környékbeli kocsmák félig üresek voltak. „Hát, ilyenek a szlovák szurkolók. Csak akkor járnak meccsekre, ha nagy csapat látogat hozzánk, vagy esélyünk van továbbjutni. Lehet, hogy még ünnepelni is fogunk” – mondta egy kassai szurkoló. Elővételben 8300 jegy kelt el, így a 18 ezres City Arénában csak az alsó szektorokat nyitották meg. A jegyüzérek áron alul árulták a belépőket. Tizenöt eurót kértek a huszonkét eurósért...

Síri csend fogadta a bemelegítésre kifutó szlovákokat. A hangulat a találkozó alatt is csak nagyon ritkán volt focihoz méltó. A szurkolók ülve, csendben figyelték az eseményeket.

Pavel Hapal szlovák szövetségi kapitány a szombati horvátországi meccshez képest három helyen változtatta meg a kezdőcsapatot. A kiállított Makon kívül nem játszott Rusnák és Vávro, akik Rijekában a leggyengébbek voltak. Helyettük Gyömbér, Bero és Haraslín került.

A vendégek az első perctől kezdve védekeztek, a szlovákok főleg távoli lövésekkel próbálkoztak. A 12. percben Kucka löketét Balayev kiütötte, de hét perc múlva Bozeník a tizenhatosról kilőtte a jobb alsó sarkot (1–0). Továbbra is a szlovákok játszottak fölényben, de a támadásaikból hiányzott a lendület, az átütőerő.

A második félidő szlovák góllal kezdődött, de mivel Pekarík lesről juttatta a labdát a kapuba, a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Unalmas volt a meccs, a csendet az azerbajdzsáni televíziós riporter üvöltése szakította félbe, Rahimov lövésszerű beadását nagy bravúrral ütötte ki a léc alól Dúbravka.

A szlovákok elképzelés nélkül, nagyon rosszul játszottak, a 7825 néző többször kifütyülte a hazai játékosokat. A 81. percben Dúbravka óriási bravúrt mutatott be, amikor kiütötte Dadashov közelről leadott lövését. A 86. percben dőlt el végérvényesen a találkozó, Hamsík a kipattanó labdát küldte a léc alá védői segédlettel. 2–0

Ezzel eldőlt, hogy Szlovákia nem jutott ki egyenes ágon az Eb-re, de az NL rájátszásában még kiharcolhatja a szereplést.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Wales–MAGYARORSZÁG 2–0 (Ramsey 15., 47.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Horvátország852117–7+10 17
2. Wales842210–6+4 14
3. Szlovákia*841313–11+2 13
4. MAGYARORSZÁG*8448–11–3 12
5. Azerbajdzsán8175–18–13 1

Félkövér: kijutott az Eb-re.
*: bejutott a Nemzetek Ligája playoffjába.
Dőlt: 
kiesett, s az NL-en keresztül sem juthat ki.

 

MÁR CSAK 36 NAP A RAJTIG