NFL Fantasy tippek, Week 10

Vágólapra másolva!
2014.11.09. 15:11
Címkék
Újabb csonka hét, 6 csapat bye weeken, így a kérdés sok esetben az, melyik ujjunkba harapjunk. A legtöbb ligában már csak 4-5 hét van az alapszakaszból...

Újabb csonka hét, 6 csapat bye weeken, így a kérdés sok esetben az, melyik ujjunkba harapjunk. A legtöbb ligában már csak 4-5 hét van az alapszakaszból, minden meccs fontos, jöjjenek hát segítő (?) tippjeim, aztán majd csuklok olyan este nyolc magasságától.

Irányítók

A hét kezdője:

Aaron Rodgers (Packers) Frissen, üdén, a bye week után rendezi le az idei második macivadászatát. Az elsőn, idegenben 302 yardot és 4 TD-t passzolt, könnyen megismételheti ezt a Lambeau Fielden. A macik védelme engedte a legtöbb pontot idén a QB-k ellen.

Biztos kezdő:

Ben Roethlisberger (Steelers) BigBen két hét alatt két elképesztő NFL rekordot adott át a múltnak, fantasy tulajainak nem kis örömére. Ezen két meccsen 862 yard, 12 TD a mérlege, de, ha ez valakit nem győzne meg, annak jusson eszébe, hogy az eddig 24 passzolt TD-t engedő (toronymagasan liga utolsó) és mindössze 1 labdát szerző Jets védelem lesz az ellenfél.

Matt Ryan (Falcons) A Bucs védelme a második legtöbb passzolt TD-t engedte az irányítóknak, szám szerint 18-at. Ryan nem sziporkázik idén, de mivel 6 csapat is bye weeken van, az egyik legjobb kényszermegoldás. Ryan 2009 óta minden tampai fellépésén adott legalább egy TD passzt.

A hét padosa:

Ryan Tannehill (Dolphins) Az elmúlt három meccsén szinte tökéletes játékot produkált, de nem ligaelit védelmek ellen. Most a Lions következik, akik 9 engedett passzolt TD-vel vezetik a ligát és emellé már 9 interceptiont is jegyeztek. Idén már 4 olyan meccsük is volt, amin az INT-ek száma minimum azonos volt az engedett TD-k számával.

Csak óvatosan:

Eli Manning (Giants) Az i utolsó két meccsén már rengeteg biztató dolgot produkált a Seahawks passz elleni védekezése. 182.5 yardot engedtek csupán ezeken a meccseken és szereztek három interception-t. Eli egyre jobb formában játszik, de a Seattle-i katlanban megremeghet.

Alex Smith (Chiefs) Szokásos játékát produkálja idén is, minimális kockázatot vállal, de hiba nélkül vezeti az offense-t. Ez a hozzáállás a Bills remek védelme ellen kevés lehet, akik 12 labdaszerzéssel vezetik a ligát és a QB-k ellen elszenvedett pontokat tekintve is az élbolyhoz tartoznak.

Futók

A hét kezdője:

Matt Forte (Bears) A Packers védelme 157.4 totál yardot enged a futóknak meccsenként és 6 futott TD-t is elszenvedtek már. Az első idei meccsükön 122 futott yarddal nehezítette a Packers dolgát, azóta 4 meccsen 600 totál yardot és 6 TD-t (3 futott-3 elkapott) szerzett.

Biztos kezdő:

Ronnie Hillman (Broncos) Montee Ball lehetséges, hogy visszatér, de ez Hillman pozícióját nem veszélyezteti. Az elmúlt 3 meccsen 304 yardot és 4 TD-t tett be a közösbe, a Raiders védelme sem fogja tudni feltartóztatni, többek közt azért sem, mert idén a Fosztogatók védelme engedi a második legtöbb fantasy pontot a RB-k ellen.

Justin Forsett (Ravens) A legutóbbi két hazai meccsén 66 yard, TD és 95 yard teljesítményt tudott felmutatni, most a Titans ellen produkál hasonlót. A Titánok eddig 10 TD-t engedtek a futóknak és a 6. legtöbb fantasy pontot szenvedték el.

A hét padosa:

Fred Jackson (Bills) Minden bizonnyal aktív lesz a meccs státusza, de nem javaslom a kezdőbe tételét. Köszönhetően annak, hogy a Chiefs továbbra sem engedett futott TD-t idén és futóknak egyáltalán nem engedett, még elkapott hatpontost sem.

Csak óvatosan:

Mark Ingram (Saints) Kétségtelen, hogy bombaformában van Ingram, de a 49ers futás elleni védekezése is rendben van. 85 yardot engednek meccsenként a talajon és, ha a RB-k által elszenvedett totál yardokat nézzük, akkor is 100 alatt van a statisztika/ meccs. A 8 meccsen engedett 5 TD is remek, nehéz este vár Ingramre.

Lamar Miller (Dolphins) A Lions ellen nem sok babér terem idén a futóknak, a Ford Fielden például még senki nem futott ellenük 50 yardnál többet. Futás ellen övék a második legjobb statisztika a ligában és eddig mindössze 4 futott TD-t szenvedtek el 8 meccsükön. Miller on the bench!

Elkapók

A hét kezdője:

Julio Jones (Falcons) Karrierje két eddig fellépésén a Bucs otthonában 131 yardot átlagolt és 1 TD-t szerzett. Ez önmagában kevés lenne, ami nyomósabb érv, hogy az elkapók ellen a Buccaneers idén a liga legrosszabbja, 186 yardot engednek a WR-eknek és 13 TD utáni ünneplést néztek végig az eddigi 8 meccsen.

Biztos kezdő:

Kendall Wright (Titans) Elég hullámzó Wright idei játéka, de BigBen megtette azt a szívességet, hogy feltárta a Ravens passz elleni védekezés hiányosságait. Jimmy Smith ráadásul egész évre kidőlt és a Steel City-ben elszenvedett mészárlás más CB-k állásába került, jelenleg 3 CB van csak a rosteren. Ezt fogja Wright kihasználni és minimum 80 yard, TD teljesítménnyel zár.

Anquan Boldin (49ers) Egyre jobban egymásra találnak Kaepernick-kel, múlt héten 93 yardot és egy TD-t szerzett. A Saints passz elleni védekezése finoman szólva sem túl acélos, az engedett yardokat és az elszenvedett TD-ket tekintve is a liga hátsó felébe tartozik a Saints ezen egysége.

A hét padosa:

Mike Wallace (Dolphins) A Lions engedi a legkevesebb fantasy pontot meccsenként, míg az ex-Steelers WR két meccse nem szerzett TD-t. A Lions négy hazai meccsén mindössze egy WR tudott TD-t szerezni a védelmük ellen.

Csak óvatosan:

Odell Beckham Jr. (Giants) A Cowboys és a Colts elleni vereségek alkalmával 190 yardot és 2 TD-t jegyzett, a formájára tehát nem lehet panasz. Ami ellen szól, hogy a Lions-szal holtversenyben a Seahawks D# rendelkezik a leghatékonyabb WR-ek elleni védekezéssel. Az első heti Cobb TD óta egyik WR sem ünnepelt a CenturyLink Fielden és csak a denveri Sanders jutott 100 yard fölé.

Torrey Smith (Ravens) A Steelers elleni TD-je csak fellángolás, az idei formája elég gyenge. Most ráadásul a Titans ellen kellene mutatni valamit, akik idegenben kifejezetten hatékonyan védekeznek a WR-ek ellen. Csak Wayne és Garcon tudott TD-t ünnepelni a saját otthonában, ha a Titánok látogattak vendégségbe.

Tight Endek

A hét kezdője:

Charles Clay (Dolphins) Múlt héten a TE-k ellen kifejezetten hatékony Chargers ellen szerzett 65 yardot és egy TD-t, most a TE-k ellen maximum közepesen védekező Lions ellen szerezhet boldog pillanatokat a tulajainak számára. A Lions idei 4 hazai meccséből három alkalommal is engedett TD-t az ellenfél valamelyik tight endjének.

Biztos kezdő:

Larry Donnell (Giants) A Seahawks 10 TD-t engedett mát a TE-knek, ezzel ligautolsó. A TE-k ellen elszenvedett yardokban viszont top5-ös a védelem, így könnyen kitalaálható, hogy leginkább a redzone-ban gyűlik majd meg a bajuk Donnell-el. Mivel a Giants pont a pálya ezen részén használja újoncát, könnyen összejöhet a 35-50 yard, TD teljesítmény.

A hét padosa:

Vernon Davis (49ers) Elképesztő rossz formában van, az első heti 2 TD óta nem mutatott semmit. Azóta nem szerzett TD-t és az elmúlt 3 meccsen mindössze 70 yardot jegyzett. Most a Saints ellen tovább folytatódik a vesszőfutása, a Saints védelme ugyanis a leghatékonyabb a TE-k ellen, 39 engedett yard meccsenként és mindössze egy elszenvedett TD.

Csak óvatosan:

Greg Olsen (Panthers) A Saints-cel holtversenyben az Eagles védelme a legjobb a ligában a TE-k ellen. Pontosan 39 engedett yard meccsenként és egy engedett TD. Ráadásul Olsen formája sem biztató, elmúlt két meccsen 46 yard, TD nélkül.

Védelmek

A hét kezdője:

Steelers Harrison reaktiválása egy csapásra megváltoztatott mindent, újra van pass rush, vannak védő TD-k és már a Steelers-é a nyolcadik legjobb fantasy védelem. A Jets offense ráadásul szórja a labdákat, mint bolond a lisztet, szép este vár a Pittsburgh-re.

Biztos kezdő:

Broncos A Raiders pass protectionje egész jó, de a Ware-Miller duó ellen esélyük nem lesz, Carr kapkodni fog és ez labdaeladásokhoz vezet majd. A Raiders ellen idén a védelmek a 8. legtöbb pontot átlagolják.

Cowboys A Jaguars ellen sziporkáznak idén a védelmek, köszönhetően Bortles labdaeladásainak és a siralmas O-linenak. Ma a tehenészek verik el rajtuk a port.

A hét padosa:

Jets A Ravens ellen 3 egymást követő játék alatt háromszor vitték földre BigBent a hollók, de ezen kívül sem ők, sem a Colts D# nem ért oda a Steelers irányítójához, aki idén mindössze 3 interception-t dobott. Mindemellett a komplett offense nagyon vigyáz a labdára, a Jets ezen a héten mindenképp pados.

Csak óvatosan:

49ers Az aranyásók védelme csúnyán megérzi több sztárjának is a hiányát. A 13 idei sacknél csak 5 csapat szerzett kevesebbet és, ha minőségi pass rush nélkül játszanak a Saints otthonában, akkor Brees szét fogja szedni a secondary-t, márpedig ez lesz.

Rams Palmer vezetésével a Cardinals offense a liga egyik legjobb egységévé vált, melynek legfőbb erőssége az, hogy rendkívül vigyáz a labdára. És hiába játszott remekül az elmúlt hetekben a Rams védelme, labdaszerzés nélkül nehéz jó fantasy pontokat produkálni.

A képek forrása: twitter.com, buffalowdown.com, thebiglead.com

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik