NFL Fantasy tippek, Week 5

Vágólapra másolva!
2014.10.05. 09:10
Címkék
Már az ötödik héten járunk és én 4-0-val állok fantasyn. Érdemes olvasni a tippjeimet. :D Irányítók A hét kezdője: Ben Roethlisberger (Steelers)...

Már az ötödik héten járunk és én 4-0-val állok fantasyn. Érdemes olvasni a tippjeimet. :DMár az ötödik héten járunk és én 4-0-val állok fantasyn. Érdemes olvasni a tippjeimet. :D

Irányítók

A hét kezdője:

Ben Roethlisberger (Steelers) Az engedett TD-ket tekintve a Jags a liga legrosszabb védelme. Ha ehhez hozzáteszem, hogy ellenük szerezték eddig az ellenfelek irányítói átlagban a legtöbb fantasy pontot, akkor „nagyjából” mindegy ki dobál ellenük, úgyis jó meccse lesz. Big Ben-nek viszont nagyon jó lesz. Ben az elmúlt 6 idegenbeli meccséből ötször is minimum 2 Td passzt adott, ez alatt most sem áll meg.

Biztos kezdő:

Tom Brady (Patriots) Brady idei fantasy számai roppant gyengék, ahogy a formája is. Azonban ne feledjük, hogy a súlyos és váratlan vereségek után Bill Belichick mindig kitalál valamit. Így lesz ez most is és az amúgy remek Bengals D# ellen meg sem áll Brady 250 yardig és 3 TD-ig.

Philip Rivers (Chargers) Lassan minden fantasy tulaj a kezdőbe állítja hétről hétre, köszönhetően az elmúlt 3 hét remek termelésének. Most a Jets secondary lesz az áldozat, akik az elmúlt 3 héten 7 TD passzt engedtek és nem szereztek labdát a levegőben.

A hét padosa:

Kirk Cousins (Redskins) Két hete parádézott, de a Giants ellen már közel sem volt meggyőző (1TD, 4 Int). Ahhoz, hogy ez a pocsék teljesítmény tovább tartson, a Seahawks D#-nél nincs jobb ellenfél. A 2. heti Rivers parádétól eltekintve az elmúlt 5 idegenbeli meccsen 3, de azzal együtt 6 meccsen is csak 6 passzolt TD-t engedtek Shermanék. „Kázinszra” és tulajaira és szenvedős MNF vár.

Csak óvatosan:

Andy Luck (Colts) Hiába Luck eddigi 13 TD passza, szerintem most nehéz este elé néz. A Ravens védelme eddig ugyanis mindössze 3 passzolt TD-t engedett és 20 yardosnál hosszabb átadásból is csak 13-at. Ha nem biztosítanak elég időt és védelmet, Luck kapkodni fog és akkor bajt hoz a tulajainak.

Alex Smith (Chiefs) Az elmúlt két meccsén egyaránt 76%-os pontosság felett passzolt, mindkétszer 136-os rating felett zárt és mindkétszer 3 TD-0 Int mérleget hozott össze. Ez számomra hihetetlen és nem hiszem, hogy a 49ers védelme ellen, ami ellen az Eagles és Foles is szenvedett, ezt meg tudja ismételni. A hegy után mindig völgy jön...

Futók

A hét kezdője:

Reggie Bush (Lions) Bell agyrázkódás miatt hiányozni fog, így több feladat hárul majd Bushra. Bushnak pedig nem is kell a Billsnél kellemesebb ellenfél. Pályafutása során eddig ötször játszott a Bills ellen, ezeken közel 100 scrimmage yardot átlagolt és 5 TD-t szerzett.

Biztos kezdő:

Rashad Jennings (Giants) Lassan top 10-es futóvá válik, ehhez azonban a liga legrosszabb futás elleni védelme ellen ismét remekelnie kell. A Falcons eddig 9 TD-t szenvedett el földön és a meccsenként átlagban engedett yardokat (153.5) tekintve is 28.

Matt Forté (Bears) A tavaly oly félelmetesnek tűnő Panthers védelem egyelőre csak keresi régi önmagát, az átlagban engedett 140.8 yard/meccs mutató a 27. a ligában. Ráadásul a legutóbbi hazai meccsükön a Steelers ellen 264 yardot engedtek, míg múlt héten Baltimore-ban is simán 100 yard fölé engedték az ellenfél futójátékát. Forté idén adós a jó játékkal, itt az ideje elkezdeni termelni a hatpontosokat.

A hét padosa:

Monte Ball (Broncos) Bye week után próbál a helyes útra lépni a Broncos futójátéka, de ez a Cardinals ellen nem fog menni. Ball idei 216 scrimmage yardja és 1 TD-je nagyon vékony eddig. Vele szemben pedig a Cardinals D# áll majd, akik idén mindössze 2 futott TD-t engedtek és 71.7 yardot szenvedtek el átlagban meccsenként. Ráadásul a tavalyi alapszakasz 8 idegenbeli meccsén és az idei Giants elleni vendégfellépésen mindössze 3 futott TD-t szenvedtek el.

Csak óvatosan:

Donald Brown (Chargers) Woodhead és Matthews sérülése miatt múlt héten remek játékot vártam tőle, de ez elmaradt. Most a Jets D# ellen már nem várok jó játékot, ellenben pocsék teljesítményt prognosztizálok a liga legjobb futás elleni védelme ellen.

C.J. Spiller (Bills) Négy meccs után 50 körül van a futott yardok átlaga meccsenként, TD nélkül. A Lions az elmúlt 8 hazai meccsén nem engedett senkit 100 yard fölé, pedig Lacy, Forté és Peterson is próbálkozott. Két idei hazai meccsükön 64.5 yardot engedtek átlagban és egy goal line TD-t szenvedtek csak el.

Elkapók

A hét kezdője:

Keenan Allen (Chargers) Múlt héten 135 yarddal jelentkezett a Jags ellen és most is nagy esély van egy ilyen teljesítményre. A Jets eddig 9 TD passzt szenvedett el és még nem szerzett labdát, Rivers formáját elnézve Allen lubickolhat.

Biztos kezdő:

Marques Colston (Saints) 185 yard, TD. Ez Colston idei mérlege, de a Bucs secondary ellen ezeket a számokat könnyedén felturbózhatja. A TB-nek eddig nagy gondot okoz a paszjáték elleni védekezés. Idén ellenük szerezték az elkapók a legtöbb fantasy pontot és 8 TD-t engedtek. Két idegenbeli meccsükön 6 TD passzt engedtek és mindössze egy interceptiont szereztek, a Falcons ellen 7-56-os állásnál Lansanah vitte vissza a csere QB passzát TD-re.

Brian Quick (Rams) Volt ideje összecsiszolódni a byeweek alatt a csapat új QB-jével, Davis-szel és ezt az Eagles pocsék védelme fogja bánni. A „sasok” több, mint 250 yardot engednek meccsenként, és kaptak már 10 TD-t is. Mindezt csak passzok által szenvedték el. Quick 235 yardja és TD-je eddig több, mint bíztató.

A hét padosa:

Pierre Garcon (Redskins) A 2. héten megszakadt 17 meccses sorozata, miszerint minden meccsen jegyez 5 elkapást. Utána a harmatgyenge Philly sec. ellen javított, de Cousins Giants elleni bénázását ő is megsínylette és valljuk be őszintén, nem a Seahawks másodvonal ellen lesz a legkönnyebb visszatalálni a helyes útra.

Csak óvatosan:

Dwayne Bowe (Chiefs) A „Főnökök” az elmúlt két héten nyerni tudtak, Bowe ezeken a meccseken 113 yardot jegyzett mindössze és TD-t sem szerzett. Ma a 49ers D# ellen még ennél is satnyább számokat fog produkálni.

Jeremy Maclin (Eagles) A Rams passz elleni védekezése mind az engedett yardokat, mind az engedett TD-ket tekintve is elit. Idén egyetlen elkapót sem engedtek 90 yard fölé. Ezt a védelmet most Maclin fogja megtapasztalni, úgyhogy Cooper vagy Matthews kihasználhatja a kevesebb figyelmet.

Tight Endek

A hét kezdője:

Jordan Cameron (Browns) Ma tér vissza vállsérülése után és nem sok jobb ellenfelet kívánhatott volna a Titansnél. A Titans átlagban 10 pontot szenved el az ellenfelek TE-jeitől meccsenként, múlt héten a Colts ellen mindkét TE hatpontost jegyzett ellenük. Kiváló matchup!

Biztos kezdő:

Heath Miller (Steelers) 85 yard TD. Ezzel lepte meg a waivert múlt héten, ugyanis nagyon kevés ligában számít kezdőnek. Ma újabb jó meccs elé néz a harmatos Jaguars védelem elle, ideje lecsapni rá.

A hét padosa:

Travis Kelce (Chiefs) Eddig BeastMode-ban nyomja, valakinek meg kell állítani. Ennél pedig nincs alkalmasabb brigád, mint a 49ers. Ők szenvedték el átlagban a második legkevesebb pontot TE-től idén, úgy, hogy Witten, Ertz vagy éppen Bennett is rohamozta a végzónájukat.

Csak óvatosan:

Dwayne Allen (Colts) Az elmúlt két héten is szerzett ugyan Td-t, de a 43 és a 38 yard nem meggyőző. Ma nem fog TD-t szerezni és hasonló yardokat termel, tehát nem egy emberes opció. Inkább HEEEEEEEATH.

Védelmek

A hét kezdője:

Lions Szerintem nem megoldás Orton sem a Bills számára és ezt ma a liga eddigi legjobb védelme ki is használja.

Biztos kezdő:

Seahawks A Redskins elleni MNF könnyed játék lesz, főleg a D# számára.

Steelers Valami azt súgja, hogy a múlt heti bénázás után most boom jön és sack-turover hegyeket termel az acélvárosi védelem.

A hét padosa:

Texans Nem fogják tudni feltartóztatni az egyre inkább formába lendülő Romo-t és a bombaformában futó Murrayt.

Csak óvatosan:

Jets Hiába a jó futás elleni védekezés, kell a pass rush is és ma ez nem lesz, Rivers pedig szanaszét passzolja őket.

Cardinals 3-0-val és a liga egyik, ha nem a legjobb védelmével érkeznek Denverbe. Több sem kell Peytonnak, hogy erőt fitogtasson a szomszédvár ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik