F1: a McLaren tesztidénye véget ért, jönnek a nagy lépések

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.20. 14:54
Az idény egyik legfontosabb időszaka lesz az F1-es McLaren-istálló számára a Spanyol Nagydíjig hátralévő három hét. A csapat a motor és a kasztni fejlesztésében is nagy lépéseket tervez, és a barcelonai futamtól már a pontszerzés a fő cél.

„Mindegyik versenyreviszünk új alkatrészeket, de Barcelonában szinte a kocsi teljes hátsó részét kicseréljük, és ettől egyértelmű javulást várunk. Reményeink szerint az új motor is nagy előrelépést jelent majd – mondta a BBC-nek Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke, aki azonban azt kéri a csapat szurkolóitól, ne számítsanak rá, hogy Fernando Alonso és Jenson Button a dobogós helyezésekért csatázik. – Nem lehetnek túl magasak az elvárásaink Barcelonában. Az emberek azt gondolják, hogy nyerni fogunk Spanyolországban, de ez természetesen nem lehetséges. Az viszont igenis elvárható, hogy a Spanyol Nagydíjtól fogva élvezhetjük a versenyhétvégéket, és beindulhat a fejlesztési menet. Még nem Barcelonában fogunk az élbolyban csatázni, ehhez idő kell. De a szezon végére oda akarunk érni."Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke, aki azonban azt kéri a csapat szurkolóitól, ne számítsanak rá, hogy Fernando Alonso és Jenson Button a dobogós helyezésekért csatázik. – Nem lehetnek túl magasak az elvárásaink Barcelonában. Az emberek azt gondolják, hogy nyerni fogunk Spanyolországban, de ez természetesen nem lehetséges. Az viszont igenis elvárható, hogy a Spanyol Nagydíjtól fogva élvezhetjük a versenyhétvégéket, és beindulhat a fejlesztési menet. Még nem Barcelonában fogunk az élbolyban csatázni, ehhez idő kell. De a szezon végére oda akarunk érni."

Alonso a Bahreini Nagydíj után azt írta a Twitterre, hogy ezzel véget ért a McLaren-Honda téli tesztidénye, jöhet a szezon.

„Barcelonában nagyot léphetünk előre, Monacóban, ahol nem sokat számít a motor, még jobb versenyünk lehet. A következő két-három futam érdekes lesz" – fogalmazott Alonso.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik