Alexander Albon helyett Nyck de Vries vezetheti az egyik Williamset az Olasz Nagydíjon (Fotó: AFP)

 

Erősen kezdte a monzai versenyhétvégét Alexander Albon, aki az első szabadedzést a 11. helyen zárta, majd a második tréningen még ennél is előrébb végzett egy pozícióval. Csakhogy ezzel véget is ért az olaszországi forduló Albon számára, ugyanis szombaton rosszul érezte magát, s mint azóta kiderült, vakbélgyulladás miatt kórházba került.

„A Williams megerősíti, azok után, hogy Alex Albon reggel nem érezte jól magát, tanácsot kért az FIA-tól és a helyi kórháztól, jelenleg pedig vakbélgyulladásra kap kezelést. Ezért azt is megerősíthetjük, hogy a csapat tartalék versenyzője, Nyck de Vries vezeti Alex autóját az Olasz Nagydíj versenyhétvégéjének hátralévő részében. Alex jelenleg jó hangulatban van, a csapat mihamarabbi felépülést kíván neki” – olvasható a Williams közleményében.

Nyck de Vries ezzel nagy lehetőséget kap, hiszen első futamán indulhat a királykategóriában. A tavalyi Formula–E-világbajnok már vezetett ezen a hétvégén, ugyanis Sebastian Vettel Aston Martinjával vett részt az első szabadedzésen. Sőt, Barcelonában már kipróbálhatta a Williamset ebben az idényben, míg néhány héttel korábban Lewis Hamilton Mercedesét vihette pályára Le Castellet-ben.

Az Olasz Nagydíj vasárnap 15 órakor veszi kezdetét.