Utolsó kanyaros előzéssel lett F3-as bajnok az olasz

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.09.01. 10:23
Leonardo Fornaroli az F3 2024-es bajnoka (Fotó: AFP)
Az olasz Leonardo Fornaroli nyerte meg az FIA Formula–3-as bajnokságát, annak ellenére, hogy az idény 20 versenyéből egyet sem nyert meg, és a második helyen is csak egyszer ért célba.

Fornaroli Monzában drámai körülmények között nyerte meg a pontversenyt, az utolsó kör utolsó kanyarjában előzte meg az ausztrál Christian Mansellt, s ennek a manővernek köszönhetően ugrott az összetettben honfitársa, Gabriele Mini elé. 

A monzai leintéskor Mini lett a második, a mögötte célba érő Fornaroli pedig a bajnok. Fornarolinak 150 pontja lett, Mini 148-cal zárt – ha előbbi nem előzi meg Mansellt, csak 147 egységet gyűjt, és Mini a bajnok.

A 19 éves Fornaroli – aki tavaly újoncként a 11. lett az F3-as sorozatban – úgy lett bajnok, hogy a 20 futamból egyet sem nyert meg idén, s csak egyszer lett második, még a melbourne-i főfutamon. Viszont hatszor harmadik lett, és összesen 18 futamon szerzett pontot. 

Az idény során a 20 győzelmen 12 pilóta osztozott, a legtöbb győzelmet, négyet a Red Bull következő szupertehetsége, a brit zászló alatt versenyző, svéd/indiai származású 17 éves újonc, Arvid Lindblad szerezte, ő a negyedik helyen zárta a pontversenyt Fornaroli, Mini és a brit Luke Browning mögött.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik