Norris nagy fölényben a szingapúri időmérő előtt

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.09.21. 11:15
Norris a leggyorsabb az utolsó tréningen Fotó: AFP
Lando Norris (McLaren) bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–1-es Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzésén. A britet George Russell (Mercedes) és Oscar Piastri (McLaren) követte, míg az első ötöst Max Verstappen (Red Bull) és Charles Leclerc (Ferrari) tette teljessé.

A Szingapúri Nagydíj nyitó napján Charles Leclerc és Lando Norris játszotta a főszerepet. Az első, még napsütésben megrendezett szabadedzésen a monacói bizonyult a leggyorsabbnak, míg a második villanyfényben lezajló gyakorlás a brit elsőségét hozta. A Ferrari és a McLaren versenyzőjét először 86, majd 58 ezred választotta el egymástól, miközben az egyéni vb-összetettet vezető Max Verstappen harmadik és tizenötödik hellyel hangolt a folytatásra.

Meglehetősen csendesen kezdődött a harmadik és egyben utolsó tréning, az első negyed óra legnagyobb szenzációját a pályára tévedő, és azt komótos tempóban felfedező gyík szolgáltatta, ami piros zászlós szakaszt vont maga után. A rövid megszakítást követően azonban benépesült a pénteki eső után eléggé rossz tapadású Marina Bay Street Circuit, és megérkeztek az első mért körök is.

Az első próbálkozások után Leclerc állt az élen, mögötte Verstappen következett 105 ezredes lemaradással, majd Norris, Lewis Hamilton, illetve a  második edzést falban záró George Russell zárta az első ötös sorát.

Húsz perccel a vége előtt kezdtek el szállingózni a lágy körös gumik, az első helyet Norris foglalta el, méghozzá nagy fölénnyel, és 1:29.646-os körénél már senki sem tudott jobbat elérni a folytatásban, így a második után a harmadik és egyben utolsó  gyakorláson is ő bizonyult a leggyorsabbnak.

A mclarenes 479 ezreddel, vagyis közel fél másodperccel előzte meg a második Russellt, aki egy megforgást is prezentált az utolsó percekben, míg a harmadik Piastri lemaradása már a 8 tizedet közelítette. A negyedik Verstappen lett, majd Leclerc, Carlos Sainz Jr., a csapattársától több mint 7 tizedet kapó Hamilton, Alexander Albon vezérletével a Williams pilótapárosa, valamint Fernando Alonso tette teljessé az első tízes sorát. 

Folytatás 15 órakor az időmérővel.

 


 

15. SZINGAPÚRI NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 20., PÉNTEK
1. szabadedzés1. Leclerc 1:31.763
2. szabadedzés1. Norris 1:30.727
SZEPTEMBER 21., SZOMBAT
3. szabadedzés11.30–12.30
Időmérő15.00–16.00
SZEPTEMBER 22., VASÁRNAP
A verseny (62 kör, 306.143 km) rajtja:14.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Amerikai Nagydíj, AustinOktóber 20., 21.00
Mexikóvárosi Nagydíj, MexikóvárosOktóber 27., 21.00
Sao Pauló-i Nagydíj, InterlagosNovember 3., 18.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik