Susie Wolff jogi lépéseket tett az FIA ellen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.03.20. 23:51
Susie Wolff nem volt elégedett azzal, ahogyan az FIA kezelte az ügyet (Fotó: AFP)
Az F1 Academy ügyvezető igazgatója, Susie Wolff jogi lépéseket tett a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) ellen a tavaly év végén megfogalmazott vádak miatt.

Mint ismert, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) az előző év végén indított vizsgálatot összeférhetetlenség gyanúja miatt, mindezt a Business F1 által között cikk feltételezésére alapozva, mely szerint az F1 Academy ügyvezető igazgatója, Susie Wolff, valamint a Mercedesnél a csapatfőnöki posztot betöltő Toto Wolff kényes információkat oszthatott meg egymással.

Bár az irányító testület a kiadott közleményében nem nevezte meg a Wolff házaspár egyik tagját sem, egyértelmű volt, hogy kikre utalt. A vádakra Susie Wolff meglehetősen dühösen reagált, és a FOM, illetve a Mercedes is kategorikusan cáfolta a híreszteléseket. Noha a sajtóértesülés szerint a rivális csapatok panaszára indult el a vizsgálat, pont a vetélytársak összefogása fojtotta el az ügyet.

A Mercedes mind a kilenc ellenfele ugyanis megegyező szövegű közleménnyel jelezte, nem tett semmiféle panaszt az FIA felé az üggyel kapcsolatban, és hangsúlyozta, kiáll Susie Wolff mellett. A felháborodást követően a szövetség viszonylag hamar meghátrált, és mindössze negyvennyolc órával az első közlemény után megerősítette, hogy lezárta az ügyet, nem érzi szükségesnek a hivatalos eljárás elindítását.

Az F1 Academy ügyvezető igazgatója viszont már akkor sem volt elégedett a fejleményekkel, hiszen úgy érezte, túl keményen dolgozott ahhoz, hogy ilyen feltételezések megkérdőjelezzék a hírnevét. Az FIA azóta sem kért hivatalosan bocsánatot az érintettektől, illetve további részletek sem láttak napvilágot, így Susie Wolff arra az elhatározásra jutott, hogy jogi lépéseket tesz az üggyel kapcsolatban.

„Megerősíthetem, hogy március 4-én személyesen nyújtottam be büntetőfeljelentést a francia bíróságon az FIA tavaly decemberben rólam tett kijelentéseivel kapcsolatban. Azóta sem volt semmilyen átláthatóság vagy elszámoltathatóság az FIA, illetve a személyzete magatartását illetően a vonatkozó ügyben” – kezdte a szerda este megosztott közleményében.

„Úgy érzem, minden eddiginél fontosabb, hogy kiálljunk magunkért, felhívjuk a figyelmet a helytelen viselkedésre, és gondoskodjunk arról, hogy az embereket felelősségre vonják. Noha egyesek úgy gondolják, a hallgatás felmenti őket a felelősség alól, ez nem így van.”

38. AUSZTRÁL NAGYDÍJ
MÁRCIUS 22., PÉNTEK
1. szabadedzés2.30–3.30
2. szabadedzés6.00–7.00
MÁRCIUS 23., SZOMBAT
3. szabadedzés2.30–3.30
Időmérő6.00–7.00
MÁRCIUS 24., VASÁRNAP
A verseny (58 kör, 306.124 km) rajtja5.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Japán Nagydíj, SzuzukaÁprilis 7., 7.00
Kínai Nagydíj, SanghajÁprilis 21., 9.00
Miami Nagydíj, MiamiMájus 5., 22.00


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik