F1: Sergio Pérez hosszabbított a Red Bull-lal – hivatalos

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.05.31. 15:21
null
Sergio Pérez hosszabbított a Red Bull-lal (Fotó: AFP)
Sergio Pérez két évvel meghosszabbította szerződését a Red Bull Formula–1-es csapatával – számolt be róla az istálló a hivatalos közleményében.

 

A 32 éves mexikói pilóta 2021-ben, Alexander Albon helyére érkezett a Red Bullhoz, melynek színeiben az előző idényt a világbajnoki pontverseny negyedik helyén zárta, az Abu-Dzabiban rendezett utolsó futamon nagy szerepet vállalt abban, hogy csapattársa, Max Verstappen megnyerte a vb-címet.

A rutinos mexikói versenyző 2011 óta tagja az F1-es mezőnynek, 220 futamon indult, háromszor győzött, 19 dobogós helyezése mellett egy pole pozíciója is van. A vasárnapi monacói viadalt megelőzően tavaly Bakuban, 2020-ban pedig – még a Racing Pointtal – Bahreinben nyert versenyt.

Pérez korábbi szerződése az esztendő végéig szólt, a mostani megállapodás értelmében 2024-ig kötelezte el magát a „bikák” mellett.

„Nagyon büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak lehetek a tagja, teljesen otthon érzem magam itt. Nagyon jól dolgozunk együtt, és a Maxszal való kapcsolatom határozottan segít abban, hogy még jobban teljesítsünk” – nyilatkozta Pérez.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik