F1: Nem volt egyszerű megszerezni a pole-t - Vettel

Vágólapra másolva!
2013.11.16. 21:10
Sebastian Vettel az utolsó métereken tudta csak összeszedni azt a különbséget, amellyel csapattársa, Mark Webber elé került az Amerikai Nagydíj időmérő edzésének utolsó szakaszában. A négyszeres világbajnok elárulta, a szél nagyon megnehezítette a dolgát, és hogy a Pirellikkel sose mehet biztosra az ember.

„Nagyon cseles időmérő volt – kezdte Vettel –, mivel a szél igencsak felerősödött reggel óta, ami jelentősen befolyásolja az autó viselkedését. Nem könnyű, különösen a gyors kanyarokban. A végén nagyon közel voltam Markhoz [Webber], aki a hétvége során folyamatosan egyre közelebb férkőzött hozzám, de végül szerencsére előtte tudtam maradni – talán hibázott is az utolsó próbálkozásánál. Természetesen örülök a pole pozíciónak, nagyon szeretem ezt a helyszínt, várom a holnapot. Fontos, hogy a tiszta oldalról rajtolhatok, meglátjuk, mire leszünk képesek."

Vettel kitért a boksztaktikára is:

„Pillanatnyilag jól állnak a dolgok. Jó munkát végeztünk ma, holnapra koncentrálunk, és lépésről lépésre haladunk. A gumik okozhatnak gondot. Az alaptaktika többé-kevésbé egyértelmű, de ezeknél a gumiknál sose lehet tudni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik