F1: versenyen mégsem vetik be a módosított abroncsokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.29. 19:05
A Formula–1-es versenysorozat hivatalos gumiszállítója, a Pirelli az eredeti tervekkel ellentétben csak a Kanadai Nagydíj pénteki szabadedzésein veti be a módosított, biztonságosabb gumiabroncsokat, az időmérő edzésen és a futamon azonban nem.

Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója az Autosportnak elmondta, hogy a jövő hétvégén esedékes Kanadai Nagydíj pénteki szabadedzéseinek idején megfigyelik az újonnan bevezetendő abroncsokat, és ezek után döntenek arról, hogy a Brit GP-n már versenykörülmények között is használják-e a gumikat.

„A pénteki szabadedzésen minden csapat két szett hátsó gumikat kap az új abroncsokból, amelyeket Silverstone-ban már akár a versenyen is bevethetünk. Mivel a szabályok lehetővé teszik ezt, úgy gondoltuk, hogy ez a legjobb megoldás” – nyilatkozta Hembery.

A Pirelli egyébként kockázatot vállal azzal, hogy nem engedi bevetni a montreali futamon az új gumikat, hiszen a kanadai versenyen rengeteg baleset szokott történni, a biztonságosabb abroncsokkal azonban nagyobb esély nyílt volna ezeknek a baleseteknek az elkerülésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik