Button: Nem a szerencsém miatt nyertem

Vágólapra másolva!
2010.03.30. 14:37
null
Button szerint nem igaz, hogy Fortunának köszönheti a melbourne-i sikerét (Fotó: Action Images)
Jenson Button nem ért egyet azokkal, akik szerint csak a szerencsének köszönhetően nyerte meg a Formula–1-es világbajnokság Ausztrál Nagydíját. A McLaren pilótája elégedett csapata fejlődésével, ám szerinte még korai a címvédéséről beszélni.

Button Melbourne-ben elsőként ment ki a boxba száraz gumikért, és végül ennek köszönhette, hogy Sebastian Vettel kiesése után az ölébe pottyant az első hely, amelyet aztán már nem is engedett ki a kezéből.

SZAVAZÁS

Ki lesz 2010-ben a Formula-1 világbajnoka?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem nevezhetjük szerencsésnek ezt a diadalt – tekintett vissza a legutóbbi hétvégére Button. – Sokan ezt mondják, de ennyiszer nem lehet az ember szerencsés. A megfelelő döntést hoztuk a megfelelő időben."

A tavalyi év világbajnoka természetesen szeretné megismételni 2009-es sikerét, ám szerinte még korai a címvédésről beszélni.

„Nyilván szeretném megvédeni az elsőségemet, de ez csak a pilóták harminc százalékának sikerül. Ez sosem könnyű feladat, különösen akkor, ha ennyi kivételes képességű rivális található a mezőnyben. Nagy teljesítmény lenne a címvédés egy másik istálló színeiben, de erről még nem beszélhetünk."

„Még csak a második futamon vagyunk túl, azonban nagyon elégedett vagyok a fejlődésünkkel. A Bahreini Nagydíj nem alakult túl jól, mégis szereztem néhány értékes pontot – folytatta a brit versenyző. – Most Vettel volt a leggyorsabb, mégis pont nélkül zárt. Nem voltak elég megbízhatóak. Mi viszont úgy is pontokhoz jutottunk, hogy nem a miénk volt a leggyorsabb autó, ám remélhetőleg nemsokára ez is megváltozik majd."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik