Kimi Räikkönen elismeri, már csak a csoda segíthet rajta

Vágólapra másolva!
2008.09.18. 20:40
Címkék
A Formula–1 történelmének harmadik finn világbajnoka elismerte, ugyanannyi az esélye, hogy megvédje világbajnoki címét, mint, hogy a villám kétszer ugyanoda csapjon be. Vagyis rajta csak a csoda segíthet, ugyanúgy, ahogy az egy évvel ezelőtt történt. Most négy versennyel a vége előtt 21 pont a hátránya, tavaly két futammal a szezon befejezése előtt 17 egységgel volt lemaradva.
Räikkönen már a csodára vár
Fotó: Reuters
Räikkönen már a csodára vár
Räikkönen már a csodára vár
Fotó: Reuters
Räikkönen már a csodára vár

A Ferrari pilótája három nappal az Olasz Nagydíj után – ahol zsinórban harmadszor nem szerzett pontot – elárulta, hogy gyakorlatilag lemondott a címvédésről.

„Egyenlő az esélye a második világbajnoki címemnek és annak, hogy a villám kétszer ugyanoda csap be. Nem kell Einsteinnek lenni, hogy az ember rájöjjön, nem igazán így kell a világbajnoki címért harcolni” – fogalmazott Räikkönen a Ferrari hivatalos honlapján.

„Ugyan még nincs vége a szezonnak, de csodára volna szükségem. A dolgok egyáltalán nem nekem kedvezően alakulnak, de hát néha előfordul az ilyen. Ettől még ugyanolyan eltökélten törekszem a célom megvalósítására, vagyis a vb-cím megszerzésére” – magyarázta a finn.

A 29 éves finn egyébként igazán tudja, milyen érzés hátrányból lehajrázni az ellenfelet a világbajnoki címért folytatott harcban, hiszen tavaly pontosan így sikerült neki: az utolsó, két futamra 17 pontos hátránnyal érkezett, végül mégis ő örülhetett.

Helyzete idén nem ennyire rózsás, 4 versennyel a befejezés előtt 21 pont a hátránya a listavezető Hamilton mögött – igaz, a különbség még nőhet, mivel a belga nagydíj végeredménye még nem hivatalos.

„Soha nem tudhatjuk, hogy egy versenyen mikor, mi történhet, erre nem lehet igazán felkészülni. A Ferrarinak mindenesetre két célja van az idei szezonban, megnyerni az egyéni és a csapat-világbajnoki címet, és tudom, hogy mindenki mindent belead majd. Ez alól én sem lehetek kivétel, igyekszem majd a legjobbamat nyújtani, ahogy szoktam” – mondta Räikkönen.

„Úgy fest egyébként, hogy most már minden versenyen esni fog az eső. Pedig Monzában aztán jutott belőle bőven. A hangulat a következő versenyen egész biztos fantasztikus lesz, izgatottan várom már, hogy milyen lesz este versenyezni. A meleg és a nedves levegő mindenesetre nekünk kedvezhet – tekintett előre az F1 történetének első villanyfényes futamára a világbajnok.

A Formula–1-es világbajnokság szeptember 28-án folytatódik az első Szingapúri Nagydíjjal, amelyet este nyolc órakor, tehát reflektorfényben rendeznek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik