Robert Kubica nagyon boldog sporttörténelmi győzelmét követően

Vágólapra másolva!
2008.06.08. 23:26
Robert Kubica történelmi győzelemnek örülhetett a Kanadai Nagydíj után, első kelet-európai pilótaként állhatott a dobogó legfelső fokára, elérve ezzel a BMW Sauber istálló első diadalát is egyben. A lengyel versenyző nagyon örült a sikernek, amelynek köszönhetően a világbajnoki pontversenyt is vezeti.
A KÉPRE KATTINTVA MEGNÉZHETI A FUTAMRÓL KÉSZÍTETT GALÉRIÁNKAT
Fotó: Reuters
A KÉPRE KATTINTVA MEGNÉZHETI A FUTAMRÓL KÉSZÍTETT GALÉRIÁNKAT
A KÉPRE KATTINTVA MEGNÉZHETI A FUTAMRÓL KÉSZÍTETT GALÉRIÁNKAT
Fotó: Reuters
A KÉPRE KATTINTVA MEGNÉZHETI A FUTAMRÓL KÉSZÍTETT GALÉRIÁNKAT

A lengyel Robert Kubica történelmi sikert ért el a Kanadai Nagydíjon, az első kelet-európai pilótaként nyert Formula–1-es nagydíjat.

Nem csak Lengyelország és Európa keleti részének okozhatott ezzel örömöt, csapata, a BMW Sauber is első alkalommal könyvelhetett el győzelmet.

„Nagyszerű győzelem ez a BMW Saubernek. Együtt nőttünk fel a csapattal, és most az istállónak köszönhetően kettős győzelmet arattunk” – mondta boldogan Kubica.

„Fantasztikus siker ez nekem, a csapatnak, a hazámnak és a szurkolóim számára” – tette hozzá a lengyel.

Kubica nagyszerű győzelemmel feledtette egy évvel korábbi, szörnyű balesetét Montrealban. A 23 éves lengyel versenyző sikerével az előkelő hatodik helyet foglalja el azon a listán, amelyik a legfiatalabb győzteseket tartalmazza.

Az aktív pilóták közül azonban hárman is megelőzik Kubicát ezen a táblázaton, az első helyen Fernando Alonso áll, aki nem sokkal 22. születésnapja után tudott nyerni, míg Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen is a lengyel előtt áll.

A világbajnoki címért versengő, két előbb említett pilóta viszont már nem áll Kubica előtt a vb pontversenyében, melyen a lengyel négypontos előnyt tudhat magáénak a brit sportolóval szemben.

„Nagyszerű érzés, hogy tavalyi balesetem helyszínén, Kanadában tudtam elérni a legáhítottabb célomat, nagydíjat tudtam nyerni. Ezzel vezetem a világbajnoki pontversenyt, ezért remélem, hogy a csapat teljes támogatását élvezem majd az előny megvédésében” – jelentette ki Kubica.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik