Hamilton a nyugalmat választotta, a jövőben Svájcban éli napjait

Vágólapra másolva!
2007.10.29. 19:24
Korábbi terveinek megfelelően elhagyja Nagy-Britanniát és Svájcba költözik Lewis Hamilton, az 58. Formula-1-es világbajnokság második helyezettje. Erről a BBC internetes honlapja számolt be.
Lewis Hamilton ismét nyugalmat akar maga körül
Reuters
Lewis Hamilton ismét nyugalmat akar maga körül
Lewis Hamilton ismét nyugalmat akar maga körül
Reuters
Lewis Hamilton ismét nyugalmat akar maga körül

A McLaren-Mercedes versenyzője a lakhely változtatás döntő érveként a nyugalmat említette.

„Az emberek nyugton hagynak, nem jönnek majd lépten-nyomon hozzám. Teret hagynak a mindennapokra” – jegyezte meg Hamilton.

A 22 éves klasszis hozzátette: az sem zavarja, hogy egyelőre nem igazán ismeri Svájcot.

„De érdekes országnak tűnik” – mondta a wokingiak ifjú csillaga.

A BBC hírmagyarázatként megemlítette, hogy huszonnégy órával korábban derült ki, a versenyzőről utcát neveznek el szülővárosában, Stevenage-ben...

Svájc rendkívül népszerűnek számít a Formula-1-es pilóták körében: a tavaly visszavonult hétszeres világbajnok Michael Schumacher mellett Hamilton idei legfőbb ellenfelei, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso is itt élnek. A klasszisok egyébként a nyugalom mellett pénzügyi vonalon is jól választottak, hiszen sokkal kevesebb adót kell fizetniük, mint szülőhazájukban.

Lewis Hamilton azonban utóbbi előnyről nem akart beszélni...

Nehéz döntést kellett hoznom. Éveken át az volt az álmom, hogy Londonba költözök. A hétvégét egyik barátom londoni házában töltöttem, és úgy ébredtem, abban a városban töltöttem néhány órát, ahol mindig is szerettem volna. De Svájcban új embereket ismerhetek meg, több barátom is ott él. Családtagjaim és barátaim is könnyen meglátogathatnak” – jelentette ki Lewis Hamilton.

A klasszis – korábbi nyilatkozatait megismételve – elmondta, már nem élhet normális életet Angliában. Pedig ez lett volna a legfőbb vágya, hiszen az F-1-es „munka” miatt minimális szabadidővel rendelkezik.

„Egy ideje után már nem mehettem el sehová zavartalanul. Persze már Formula-1-es pályafutásom elején tudtam, időnként áldozatot kell hoznom. De ezt csak akkor érted meg igazán, amikor belecsöppensz a sűrűjébe. Mostanában már én sem élhettem normális módon” – jelentette ki Hamilton.

AMIKOR LEWIS HAMILTON IS NYUGODTAN SZÓRAKOZHAT (MCLAREN-PARTI A BRAZIL NAGYDÍJ UTÁN)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik