Formula–1: szeptember 19-én tárgyalják a McLaren fellebbezését

Vágólapra másolva!
2007.08.18. 23:51
Címkék
Szeptember 19-én tárgyalja a McLaren-Mercedes Formula–1-es csapat fellebezését a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) fellebbviteli bírósága (ICA) – jelentette be a sportág globális szervezete. A McLaren a Magyar Nagydíjon hozott fegyelmi döntést támadja, amelynek értelmébeen nem kaphatott pontokat a konstruktőr-világbajnoki versenyben.
Reuters
Reuters

Mint ismeretes, a Magyar Nagydíj szombati hivatalos időmérő edzésén a csapaton belül Fernando Alonso és közvetlen segítői a feltételezések szerint szándékosan akadályozták meg, hogy Lewis Hamilton időben megtegye a felvezető körét, és elkezdhesse az utolsó mért kört.

Az eset miatt Alonsót az egyes rajtkockából visszasorolták a 6. starthelyre, míg a McLarent azzal büntették, hogy nem kaphat pontokat a konstruktőr-világbajnoki pontversenyben, bármilyen eredményeket érjenek is el a versenyzői.

Az indok: a McLaren ezzel a botránnyal ártott a sportág megítélésének.

Emlékeztetőül: Lewis Hamilton megnyerte a versenyt a Hungaroringen, míg Fernando Alonso negyedik lett. A McLaren a következő héten fellebbezett, és reméli, hogy visszakaphatja a 15 pontot.

A gyártók vb-pontversenyében a wokingi csapat 138 ponttal áll az élen a 119 pontos Ferrari előtt, míg a pilótáknál Lewis Hamilton előnye hét pont Fernando Alonso előtt.


VIDEÓ – ÍGY LECKÉZTETTE ALONSO HAMILTONT


VIDEÓ – ÍGY REAGÁLT RON DENNIS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik