Lewis Hamilton és Fernando Alonso is nyerni jön a Hungaroringre

Vágólapra másolva!
2007.07.30. 17:09
Az összetettben éllovas Lewis Hamilton és a 2 pontos hátránnyal a második helyen álló Fernando Alonso is meg akarja nyerni az 58. Formula-1-es világbajnokság hétvégi Magyar Nagydíját. A brit újonc és kétszeres világbajnok spanyol csapattársa is úgy véli, a Mclaren-Mercedes jó esélyekkel indul a Hungaroringen.
Sikert remél a Hungaroringnen a McLaren kettőse
www.autosport.com
Sikert remél a Hungaroringnen a McLaren kettőse
Sikert remél a Hungaroringnen a McLaren kettőse
www.autosport.com
Sikert remél a Hungaroringnen a McLaren kettőse

„Kiválóan sikerült a múlt héten a jerezi tesztelésünk. Én egy napon át gyakoroltam, elsősorban a Magyarországra tervezett beállításokra és fejlesztésekre összpontosítottam” – mondta Hamilton.

A világbajnokság éllovasa a legutóbbi futamig tökéletes mérleggel rendelkezett., a nürburgringi Európai Nagydíjon azonban csak kilencedik lett, így először nem állhatott dobogóra a száguldó cirkuszban. Emiatt alaposan csökkent az előnye a futamgyőztes Alonsóval szemben, de ez nem zavarja. A brit pilóta előszor szerepel az F-1-es Magyar Nagydíjon, de szerinte ez nem jelent hátrányt.

„Tavaly a GP2-ben elrontottam az utolsó körömet az időmérő edzésen, így a rajtrács végéről indulhattam. Szerencsére a futamon sikerült felzárkóznom, sokat kellett előznöm, de eközben alaposan megismertem a pályát. Tudom, milyen vezetési stílust követel, hol és miként lehet előzni, persze az utóbbi dolog rendkívül nehéz feladatnak számít” – jelentette ki Hamilton.

Fernando Alonso pályafutása első futamgyőzelmét 2003-ban éppen Magyarországon ünnepelhette, ez felejthetetlen élményekkel gazdagította.

“Szép emlékeim vannak a pályáról, noha tavaly nem értem el jó eredményt. Nagyon nehéz futamom volt, hiszen büntetésem miatt csak a tizenötödik helyről rajtoltam. Mégis az élre kerültem, de sajnos utána kiestem – mondta a spanyol csillag, majd így folytatta: - Örülök, hogy megnyertem a legutóbbi futamot Németországban, szeretném megismételni ezt a sikert Magyarországon is. Az MP4-22 kiválóan szerepel a Hungaroringhez hasonló stílusú pályákon, így most is bizakodva várjuk a versenyt”.

A Mclaren eddig hat győzelmet ünnepelhetett a Hungaroringen: a néhai Ayrton Senna három (1988, 1991, 1992), Mika Häkkinen kétszer (1999, 2000), míg Kimi Räikkönen egyszer (2005) nyert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik