Michael Schumacher nem lesz csapatvezető, s tesztelést sem tervez

Vágólapra másolva!
2007.05.11. 14:51
Michael Schumacher bejelentette: egyelőre nem lát esélyt arra, hogy a Ferrari vezetője legyen, s tesztelni sem kíván a maranellói csapattal. A Formula-1-es világbajnokság tavaly visszavonult hétszeres győztese még nem tudja, milyen feladatot vállal a közeljövőben, mert még nem kristályosodott ki számára, mivel kíván foglalkozni.
Michael Schumacher nem lesz Ferrari-vezető, s tesztelést sem tervez
Reuters
Michael Schumacher nem lesz Ferrari-vezető, s tesztelést sem tervez
Michael Schumacher nem lesz Ferrari-vezető, s tesztelést sem tervez
Reuters
Michael Schumacher nem lesz Ferrari-vezető, s tesztelést sem tervez


A száguldó cirkusz német legendája erről pénteken beszélt az 58. világbajnokság Spanyol Nagydíján, miután idén először utazott el egy versenyhétvégére.

„Nem akarok vezető lenni, teljesen más ambícióim vannak az életben – mondta Michael Schumacher, majd hozzátette: - Néhány hónapja léptem ki a sportág mindennapjaiból, s elégedett vagyok ezzel. Mit hoz a jövő, ki tudja? Ha már tudom, akkor azt is fogom tenni, amit akarok.”

Az elmúlt hónapokban számtalan találgatás jelent meg a rendkívül népszerű sportemberrel kapcsolatban, s voltak, akik biztosra vették, csapatvezetőként tér vissza a Ferrarihoz. A maranellói csapat struktúrája alaposan átalakult a tavalyi szezon után, s Michael Schumachert már Ross Brawn technikai igazgató vagy Jean Todt csapatfőnök szerepében látták.

„A Ferrari nagyszerűen tette a dolgát az elmúlt időszakban. Kiválóan alakították át a struktúrát, így a korábbinál jóval kisebb esély mutatkozik arra, hogy bármilyen szerepet kaphatnék. Örülök a dolgok menetének – jelentette ki az F-1 legendája.

Szavazás

Ki nyeri a Spanyol Nagydíjat?

Írja be az itt látható számot!
Michael Schumacher azt is elárulta, az egy éves szabadságát töltő Ross Brawnnal együtt örül annak, hogy távozásuk nem rendítette meg a Ferrarit.

„Boldog az ember, amikor azt látja, hogy folytatódnak a sikerek annál a csapatnál, amelyiknél annyi évet töltött, s rengeteg barátot szerzett” – szögezte le a hétszeres világbajnok.

Michael Schumacher végezetül azt is cáfolta, hogy hamarosan tesztelné az idei Ferrarit.

„Egyértelmű, hogy van élet a Formula-1 után. Nagyon izgalmas tapasztalatot jelent, amikor tizenhat év versenyzés után már nem ébredsz minden reggel az F-1-gyel. Inkább a családodra és más fontos dolgokra figyelsz” – zárta nyilatkozatát a Ferrari korábbi ásza.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik