Massa ott akarja folytatni Barcelonában, ahol Szahírban abbahagyta

Vágólapra másolva!
2007.05.04. 16:34
Felipe Massa eltökélten készül az 58. Formula-1-es világbajnokság futamára: a barcelonai futamon meg akarja ismételni a bahreini versenyen elért eredményt, vagyis ismét első szeretne lenni. A brazil pilóta azonban tudja, keményen kell küzdenie, s továbbra is a McLarent tartja első számú ellenfélnek.
A Ferrari villogot a barcelonai tesztelésen, szerdán Massa volt a legjobb
www.autosport.com
A Ferrari villogot a barcelonai tesztelésen, szerdán Massa volt a legjobb
A Ferrari villogot a barcelonai tesztelésen, szerdán Massa volt a legjobb
www.autosport.com
A Ferrari villogot a barcelonai tesztelésen, szerdán Massa volt a legjobb

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
„Egy biztos, rendkívül motivált vagyok. Biztos vagyok abban, hogy Barcelonában is olyan versenyképesek leszünk, mint Bahreinben. Boldog vagyok, hogy megnyertem a legutóbbi versenyt, s remélem, tartani tudjuk a formánkat” – mondta a Ferrari brazil ásza, aki összetettben a negyedik helyen áll, hátránya 5 pont a holtversenyben éllovas trióval (Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton) szemben.

A maranellói csapat a hét első felében a barcelonai pályán tesztelt a többi istállóval közösen, s a McLarenhez hasonlóan új aerodinamikai csomagot próbálgatott.

Hétfőn és kedden Räikkönen, míg szerdán Massa volt a leggyorsabb, így egyértelműnek tűnik, sikeres volt a gyakorlás.

„Stabilabb és gyorsabb lett az autónk. Azt azonban nem mondhatom, hogy biztosan a McLaren előtt járunk, hiszen ellenfelünk minden tekintetben versenyképes, ezt egyértelműen láthattuk az első három versenyen. Biztos vagyok abban, hogy ők is előreléptek, új elemek használatával. Ez nem mindig mutatkozott meg a teszten, de tudom, hogy hozzánk hasonlóan ők is javultak” – jegyezte meg Massa.

A brazil versenyző műszaki hibák miatt Ausztráliában és Malajziában sem harcolhatott a győzelemért, így a bahreini siker a szokásosnál is nagyobb örömöt jelentett számára.

„Bárcsak módosíthatnék az első két futam eredményén, főleg a második verseny miatt vagyok bosszús. De szó sincs arról, hogy folyamatosan ezen rágódnék. Most már a soron következő feladatokra kell összpontosítanom. Sok verseny vár ránk, folyamatosan jól kell szerepelnem. Szerintem a végsőkig szoros lesz a világbajnoki csata” – zárta nyilatkozatát Felipe Massa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik