Alonso ígéretesen kezdett a valenciai teszten

Vágólapra másolva!
2007.01.17. 19:50
Címkék
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso jól kezdte a Formula-1-es csapatok valenciai tesztelését, az internetes beszámolók szerint nagyobb gond nélkül teljesítette a feladatát. A McLaren-Mercedes spanyol klasszisa 57 kört tett meg a Ricardo Tormo-pályán, s közel 8000 szurkoló figyelte száguldását.

Alonso decemberben már egy napra a wokingi istálló rendelkezésére állhatott, de akkor még szüksége volt a Renault-csapat engedélyére, lévén szerződése csak decemberben 31-én járt le.

Fisichella volt a leggyorsabb Jerezben

Spanyolország másik népszerű Formula-1-es tesztpályán, Jerezben is szerepeltek szerdán csapatok, s négy versenyző közül Giancarlo Fisichella volt a leggyorsabb.

A Renault olasz pilótája zavartalanul végezhette feladatát, s 115 kört tett meg. Legjobb ideje 1:20,201 p volt, mögötte Anthony Davidson (Super Aguri, 1:20,266), Nakadzsima Kazuki (Williams-Toyota, 1:20,393) és Heikki Kovalainen (Renault, 1:20,635) végzett.
Szerdán a kétszeres világbajnok mellett a BMW-Saubert erősítő Nick Heidfeld és Robert Kubica száguldott még a közkedvelt Formula-1-es teszthelyszínen.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ma már tesztelhettem az MP4-22-t. Teljesítettük alapvető célkitűzéseinket, megtudhattam, milyen érzést jelent az új autó irányítása. Decemberben már megismerhettem az MP4-21-et, így igazán nagy meglepetés már nem ért” – mondta Fernando Alonso, aki hétfőn nagy sikerrel mutatta be Valenciában a McLaren-Mercedes idei konstrukcióját.

Szerdán délután egyébként akadt némi gondja a csapatnak, ugyanis motorhiba miatt füst szállt fel a kocsiból. A műszaki hibát egy óra alatt orvosolhatták, s Alonso utána érte el legjobb köridejét.

„Az új autó „filozófiája” megegyezik az előzőével, ez pedig jó, hiszen kényelmesen vezethettem. Egyelőre csak kiváló tapasztalataim vannak új csapatommal, jól alakul az együttműködés. Mindenki arra összpontosít, hogy remekül készítsük fel az autót az első versenyre, jó úton haladva készülünk az új szezonra” – tette hozzá Alonso.

JEREZI TESZTELÉS
1. F. Alonso spanyol, McLaren-Mercedes 1:12,053 p 57 megtett kör
2. N. Heidfeld német, BMW-Sauber 1:12,169 p 52
3. R. Kubica lengyel, BMW-Sauber 1:12,571 p 123
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik