Nagy cél a BMW-nél, az új autó bemutatója

Vágólapra másolva!
2007.01.16. 13:13
Címkék
A BMW-Sauber kedden bemutatta idei Formula-1-es autóját, s az ünnepélyes eseményen elhangzott nyilatkozatok alapján egyértelműnek tűnik a csapat célja, újabb dobogós helyezéseket kell elérnie Nick Heidfeldnek és Robert Kubicának. Az F1.07 kódjelű kocsit délután már teszteli is az istálló.
Nick Heidfeld és Robert Kubica pózol az új autón
Reuters
Nick Heidfeld és Robert Kubica pózol az új autón
Nick Heidfeld és Robert Kubica pózol az új autón
Reuters
Nick Heidfeld és Robert Kubica pózol az új autón

„Ez nem egy egyszerű vagy következő autóbemutató. Ez az első igazi BMW-Sauber, ez az új csapat által kifejlesztett konstrukció” – jelentette ki Mario Theissen motorsport-igazgató, majd hozzátette: -Alig több mint egy évvel ezelőtt kezdtük a munkát, s világos célokat határoztunk meg. Tavaly pontokat akartunk gyűjteni, 2007-ben pedig már a saját fejlesztésű kocsival szeretnénk a dobogóra állni. Ezután jöjhetnek a futamgyőzelmek. Ragaszkodunk a tervekhez”.

Jerezben bemutatkozott a Renault új autója

Kedden a jerezi pályán Giancarlo Fisichella tesztelte először nyilvánosan a Renault idei Formula-1-es autóját, az R27-et.

A francia csapat múlt héten Silverstone-ban zárt körben már „megnézte” a konstrukciót. A Renault jövő szerdán Amszterdamban tartja hivatalos sajtóbemutatóját.

Theissen hozzátette: a BMW-Sauber a két éves „projekt” felénél jár, s ennek egyik lépéseként a csapat munkatársainak létszáma 275-ről 400-ra emelkedett. A végcél pedig 430 szakember alkalmazása.

A csapat tavaly 36 ponttal az összetett verseny 5. helyén zárt, idén előrelépést szeretne a szakvezetés.

„Tudjuk, hogy nagyon nehéz feladatot jelent a legjobb négybe kerülés, ehhez legalább ötven pontot kelle szereznünk. Ez pedig hatalmas különbség a tavalyi szerepléshez képest” -

Az F1.07
Reuters
Az F1.07

Nick Heidfeld 2006-ban az 1997-ben világbajnok Jacques Villeneuve társaként kezdett, de szezon közben a lengyel Robert Kubica lett a BMW-Sauber második pilótája. A rutinos német versenyzőt „felrázta” a váltás, az utolsó futamokon több jó eredményt is elért, s most is nagy reményekkel várja az idényt.

„Már a Sauberrel is együtt dolgoztam, de a BMW-nél nagyobb célokért küzdünk, így a motiváció is különbözik. Mindenki nagyon keményen dolgozik, de a mosoly sohasem tűnik el a arcokról. Ennek oka, hogy sikert akarunk elérni” – mondta Heidfeld.

Kubica szintén optimista, s nem titkolja, idén újra szeretne a dobogóra állni, mint azt tette tavaly Monzában.

„Sokat tanultam 2006-ban, ezt akarom hasznosítani idén. Természetesen tovább szeretnék fejlődni. Csodálatos volt, amikor először álltam dobogóra, s ezért nem is lehet más a célom, mint az ismétlés” – szögezte le a krakkói fiatalember.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik