Fisichella hosszabbított a Renault-nál

Vágólapra másolva!
2006.06.15. 14:05
Címkék
Továbbra is a Formula–1-es Renault csapat pilótája marad Giancarlo Fisichella, miután az olasz versenyző meghosszabbította a szerződését a világbajnoki címvédő francia istállóval. Mint ismeretes, Fernando Alonso 2007-től a McLaren-Mercedesnél folytatja a pályafutását, a Renault jövő évi másik pilótájának személye még nem ismert.
Giancarlo Fisichella nem száll ki, ellenkezőleg: marad
Giancarlo Fisichella nem száll ki, ellenkezőleg: marad
Giancarlo Fisichella nem száll ki, ellenkezőleg: marad
Giancarlo Fisichella nem száll ki, ellenkezőleg: marad

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
„Nagyon fontos volt számomra, hogy amilyen gyorsan csak lehet, tisztázódjon a jövőm – nyilatkozta a megegyezést követően Fisichella, akit 2005-től tagja a Renault csapatának. – Örülök, hogy itt maradok jövőre is, és lehetőségem lesz learatni annak a kemény munkának a gyümölcseit, amelyet az utóbbi két évben elvégeztünk.”

„Szeretném megköszönni a Renault-nak, hogy bíztak és bíznak bennem – folytatta. – Így most száz százalékig a célra öszpontosíthatok, ez pedig az, hogy a gyártók pontversenyében megvédjük a címünket, én magam pedig a lehető legelőkelőbb helyen végezzek az összetett pontversenyben.”

Flavio Briatore csapatfőnöke így kommentálta a szerződéskötést:

„Rendkívüli elégedettséggel tölt el bennünket, hogy folytatódik a közös munka Giancarlóval, aki fontos szerepet vállalt a tavalyi sikereinkből. Azóta még jobb munkát végez, és ezzel a csapat is egyre erősebb. Hiszünk abban, hogy 2007-ben is képes lesz ugyanilyen teljesítményre.”

„A Renault számára fontos, hogy biztosítsa a folyamatosságot, és Giancarlo most már tökéletesen beépült a csapatba – tette hozzá Briatore. – Felbecsülhetetlen értéket jelent az a tapasztalat, amelyre az utóbbi két évben tett szert a csapatnál. Jövőre is ambiciózus céljaink vannak, és Fisichella képes arra, hogy ezeket a célokat elérje.”

A szakértők szerint Giancarlo Fisichella mellett várhatóan Heikki Kovalainen, a finn tesztversenyző lesz a másik versenypilóta a Renault-nál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik