Brawn magyarázata: lassú volt Räikkönen

Vágólapra másolva!
2006.06.12. 11:29
Címkék
Úgy tűnik, hogy jelenleg még nem tökéletes a Ferrari és Kimi Räikkönen kapcsolata, legalábbis erre utal, hogy a maranellói csapat technikai igazgatója, Ross Brawn bírálta a finn pilótát a tegnapi Formula-1-es Brit Nagydíj után. A brit szakember szerint a „Jégember” lassú volt Silverstone-ban, feltartotta Michael Schumachert, aki ezért nem tudott versenyezni Fernando Alonsóval a győzelemért.
Kimi Räikkönen itt még Michael Schumacher előtt halad
Kimi Räikkönen itt még Michael Schumacher előtt halad
Kimi Räikkönen itt még Michael Schumacher előtt halad
Kimi Räikkönen itt még Michael Schumacher előtt halad


Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
A hétszeres világbajnok német klasszis csak a második boxkiállás után tudta megelőzni Räikkönent, s végül több mint 10 mp-cel kapott ki a címvédő, s összetettben idén is fölényesen vezető Alonsótól.

„Komoly gondot okozott, hogy Kimi sokáig kettejük között haladt. A futam közepén pedig kifejezetten lassan ment, alaposan feltartott bennünket” - mondta Brawn.

A Ferrari technikai igazgatója hozzátette: Michael Schumacher nem kerülhetett olyan közel Alonsóhoz, hogy kiderülhetett volna, van-e esélye a győzelemre.

„Sajnos csak arra volt lehetőségünk, hogy megszerezzük a második helyet. Keményen küzdöttünk, Michael megelőzte Kimit, így összetettben csak két ponttal nőtt a hátránya Alonsohoz képest. A kanadai és az amerikai verseny nagyon érdekes és izgalmas lesz. Elvileg kedvezhet nekünk a két gyors pálya. Nem adjuk fel, harcolunk a végsőkig” – szögezte le Brawn.

A maranellói istálló technikai igazgatójának kifakadása kissé meglepő, mert régóta hírlik, hogy a Ferrari egyik versenyzője jövőre éppen Kimi Räikkönen lesz. Ez pedig azt feltételezi, hogy a felek jó viszonyt ápolnak, s a „nyílt színen” semmiképpen sem bírálják egymást.. Ehhez képest Ross Brawn meglehetősen éles kritikával illette a Formula-1 egyik leggyorsabb versenyzőjét. Igaz, a McLaren-Mercedes jelenleg még nem veszi fel a versenyt a Renault-val és a Ferrarival, legalábbis gyorsaságban, erre maga a finn klasszis is panaszkodott a Brit Nagydíj után.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik