F1, Brit Nagydíj: Schumacher elismerte, többre lesz szükség

Vágólapra másolva!
2006.06.11. 19:09
Címkék
Michael Schumacher, a Formula–1 hétszeres világbajnoka (képünkön balra) elismerte: a Ferrari autói egyszerűen nem voltak elég gyorsak a vasárnapi Brit Nagydíjon ahhoz, hogy megszerezhessék a győzelmet. A német pilóta Fernando Alonso mögött második lett Silverstone-ban, és a hátránya ezzel 23 pontra nőtt az összetett táblázaton.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
Schumacher hosszú körökön keresztül üldözte Kimi Räikkönent (McLaren-Mercedes), és végül a második kerékcserék idején tudta megelőzni a finn pilótát. Räikkönen harmadik lett.

A verseny egyik legérdekesebb pillanata volt, amikor az Abbey kanyar előtt Schumacher kívülről próbálta megelőzni Räikkönent, aki azonban nagyon keményen megvédte a második helyet.

„Az oldalszekrényem hozzáért az autójához, amikor rám húzott, pedig már a pálya legszélén voltam – emlékezett vissza a hétszeres világbajnok. – Mivel belül nem hagyott helyet, kénytelen voltam kívülről próbálkozni.”

„A verseny első részében beragadtam Kimi mögé, de ettől függetlenül is meg kell mondanom, hogy nem voltunk elég gyorsak, ezért tovább kell dolgoznunk.”

A 37 éves német klasszis így emlékezett vissza arra, amikor a boxban Räikkönen elé került:

„Tudtuk, hogy van még egy szett teljesen új gumink, és azt is tudtuk, hogy a többiek viszont a verseny elején rakták föl az új abroncsokat. A taktika tehát úgy nézett ki: korán kijönni, lehetőleg forgalommentes szakaszban visszatérni, és autózni néhány gyors kört, ami elég az előzéshez.”

MICHAEL SCHUMACHER IDEI EREDMÉNYEI:
Verseny Rajtrács Versenyhelyezés Pont Összesen
Bahreini Nagydíj 1 2 8 8
Malajziai Nagydíj 14 6 3 11
Ausztráliai Nagydíj 10 kiesett 0 11
San Marinó-i Nagydíj 1 1 10 21
Európai Nagydíj 2 1 10 31
Spanyol Nagydíj 3 2 8 39
Monacói Nagydíj 22 5 4 43
Brit Nagydíj 3 2 8 51
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik