F1, Brit Nagydíj: Räikkönen továbbra is a sebességet hiányolja

Vágólapra másolva!
2006.06.11. 18:28
Címkék
Továbbra is az autó gyorsaságával van problémája Kimi Räikönennek, a Formula–1-es McLaren-Mercedes csapat pilótájának (képünkön), aki ma harmadik lett a Brit Nagydíjon. Az silverstone-i futam első köreiben a finn versenyző hevesen támadta az éllovas Fernando Alonsót, később azonban lemaradt, majd Michael Schumacher is megelőzte, így a harmadik helyen végzett.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
„Az egyenesekben túlságosan lassúak voltunk ahhoz, hogy bárkivel versenyre keljünk” – nyilatkozta a Jégember, aki ebben az évben harmadszor állhatott fel a dobogóra. A legutóbbi versenyen, Monte-Carlóban Räikkönen hosszú körökön át Fernando Alonso sarkában volt, ám az 50. körben az autója felmondta a szolgálatot, így kiesett.

Silverstone-ban az első néhány körben szintén fel tudta venni a versenyt spanyol vetélytársával, de később a címvédő gyorsabb volt.

„Miután a biztonsági autó elhagyta a pályát, sikerült elég közel kerülnöm Fernandóhoz, de nem tudtam megelőzni – emlékezett vissza Räikkönen. – Michael előtt mentem, és volt egy pillanat, amikor nagyon közel volt egymáshoz a kettőnk autója, ám nem ütődtek egymáshoz a kocsik.”

„Nem voltunk elég gyorsak – folytatta –, így aztán nem sokat tehettem. A legjobbat hoztam ki magamból, a harmadik hely volt a maximum.”

„Az autó nem volt tökéletes, a hátsó részt nem igazán tudtam irányítani a verseny vége felé, amikor Fisichella mögöttem volt. Ennek ellenére örülök a harmadik helynek.”

A McLaren-Mercedes másik pilótája, Juan Pablo Montoya a hatodik helyen végzett.

KIMI RÄIKKÖNEN IDEI EREDMÉNYEI:
Verseny Rajtrács Versenyhelyezés Pont Összesen
Bahreini Nagydíj 22 3 6 6
Malajziai Nagydíj 6 kiesett 0 6
Ausztráliai Nagydíj 4 2 8 14
San Marinó-i Nagydíj 8 5 4 18
Európai Nagydíj 5 4 5 23
Spanyol Nagydíj 9 5 4 27
Monacói Nagydíj 3 kiesett 0 27
Brit Nagydíj 2 3 6 33
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik