Formula–1, Brit Nagydíj: Kimi Räikkönen a győzelemre hajt

Vágólapra másolva!
2006.06.10. 18:57
Címkék
Győzni szeretne a vasárnapi Brit Nagydíjon Kimi Räikkönen, a McLaren-Mercedes pilótája (képünkön). A finn versenyző Fernando Alonso mellől, a második kockából rajtol Silverstone-ban. A Jégember mindössze 144 ezred másodperccel volt lassabb a címvédőnél az időmérő edzésen, ezért úgy érzi, elég gyors lehet a futamon.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
„Nem a világbajnoki címért harcolunk, de mindig minden versenyt megpróbálunk megnyerni – nyilatkozta Räikkönen. – Olyan pozícióban vagyok, ahonnan megpróbálhatom megnyerni a Brit Nagydíjat, és mivel veszítenivalóm, az első helyre hajtok, és aztán majd meglátjuk, mi lesz.”

Räikkönen a hétvége nagy részében és az időmérő edzés utolsó pillanatáig nem túl gyorsnak, három perccel a leintés előtt azonban új gumiszettet szereltek fel az autójára, és végül majdnem megkaparintotta a pole-t.

A finn klasszis mégsem az új gumikészlettel, hanem azzal magyarázta a gyorsaságát, hogy a csapat a hétvége nagy részében csak próbálgatta a különböző beállításokat, de aztán visszatértek egy jól bevált megoldáshoz.

Juan Pablo Montoya, a McLaren másik versenypilótája csalódottan vette tudomásul, hogy csak a nyolcadik helyről indulhat majd.

„Egész hétvégén képtelen voltam megtalálni a megfelelő egyensúlyt, és az időmérő edzésen is csak erőlködtem – mondta. – A nyolcadik helynél előrébb kellett volna végeznem, ezért csalódott vagyok.”

„Ennek ellenére hosszú verseny lesz a holnapi, és már korábban is többször láthattuk, hogy bármi megtörténhet.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik