Formula–1, Brit Nagydíj: Alonso már azt hitte, elúszott a pole

Vágólapra másolva!
2006.06.10. 16:11
Címkék
A Renault fantasztikus napjainak nevezte a mostani időszakot Fernando Alonso (képünkön), aki sorozatban negyedszer indulhat majd az élről a Formula–1-es világbajnokság idei futamain. A címvédő spanyol pilóta ma a Brit Nagydíj időmérő edzését nyerte meg Kimi Räikkönen (McLaren) és Michael Schumacher (Ferrari) előtt.

„Az első gyors körömben csináltam egy kis hibát az első szektorban, ami után a csapattól a rádión keresztül megtudtam, hogy második vagyok, kevéssel lemaradva Michael mögött – nyilatkozta a hispán klasszis. – Ekkor még azt hittem, ezzel a hibával elveszítettem a pole-t.”

„Volt azonban egy második lehetőségünk is az új gumikészlettel – folytatta Alonso –, és a végén teljesen normális, hibátlan kört futottam. Ez a negyedik edzéselsőségünk sorozatban, ami fantasztikus.”

Amennyiben Alonso holnap a versenyt is megnyeri, sorozatban harmadszor haladna át elsőként a célvonalon. A 24 éves klasszis úgy gondolja: a megbízhatóság, a stabil teljesítmény lesz a siker kulcsa.

„Érdekes lesz a holnapi futam, hiszen senki nem tett meg egyhuzamban öt-hat körnél többet ezen a hétvégén – mondta. – Magabiztosan várhatjuk a nagydíjat, a versenystratégiánk érzésem szerint remek, ami azzal, hogy az élről rajtolhatok, még jobbnak tűnik.”

Fernando Alonso csapattársa, Giancarlo Fisichella az ötödik kockából várhatja a holnapi rajtot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik