Győzelemmel növelné előnyét a Renault

Vágólapra másolva!
2006.06.07. 16:34
Címkék
A hétvégén 201. Formula-1-es futamát “ünnepelheti” a Renault-csapat, s érthető, hogy a két pontversenyben idén is éllovas alakulat pilótái kiváló eredményt akarnak elérni a Brit Nagydíjon, ahol a francia csapat 1977-ben bemutatkozott.

“Magabiztosan várom a versenyt, hiszen kiválóan sikerültek ezen a pályán a tesztjeink. Jól ismerjük a pálya sajátosságait, amelyek előnyösek az autónk, az R26 számára. Nincs okunk arra, hogy aggódjunk” – mondta a spanyol világbajnok, Fernando Alonso.

Az oviedói klasszis hozzátette: a barcelonai és a Monte-Carló-i diadal tovább erősítette önbizalmát.

“Persze nem szeretnénk különösebben jósolgatni, azt pedig főleg nem akarom leszögezni, hogy biztosan mi nyerünk Silverstone-ban. Annyit azért elmondhatok, hogy a Ferrari nagyon erős lesz, s a McLarentől is sokat várhatnak a szurkolók. Akkor különösképpen, ha ugyanolyan gyorsak lesznek, mint Monacóban” – jelentette ki Alonso.

A francia istálló olasz pilótája, Giancarlo Fisichella is optimista, saját győzelmét is elképzelhetőnek tartja. Szavait alátámasztja az a tény is, hogy néhány hete tartani tudta Alonso tempóját Silverstone-ban a tesztelésen.

“Én voltam a leggyorsabb, így a rajtrács elejére várom magam. Úgy vélem, ez a pálya is kedvez nekünk. A Ferrari lesz a legnagyobb ellenfelünk, de mi leszünk a győztesek” – szögezte le Fisichella.

Az 1977-es Brit Nagydíjon Jean-Pierre Jabouille 21. lett a Renault-val az időmérő edzésen, majd a futamot a 16. körben motorhiba miatt feladta. Azóta természetesen jóval sikeresebb a csapat: 30 futamgyőzelmet aratott, s 1-1 alkalommal nyerte meg a pilóták Alonso, 2005) és a konstruktőrök (2005) világbajnoki címét.

A hivatalos statisztikák 202 rajtról számolnak be, de két alkalommal (1979 - Long Beach, 2005 – Indianapolis) a Renault autói nem indultak el. Először nem jutottak túl az időmérőn, tavaly pedig a felveztő kör után a Michelin-abroncsot használó csapatok visszamentek a boxba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik