Ferrari: Jean Todt már előre tekint

Vágólapra másolva!
2006.05.29. 13:09
Címkék
A Ferrari továbbra sem ért egyet Michael Schumacher büntetésével, de Jean Todt csapatfőnök már előre tekint, nem akar foglalkozni a Monacói Nagydíj történéseivel. A francia szakember úgy véli, időpocsékolás lenne, ha még sokáig vitatnák a hétszeres világbajnokot sújtó döntést.
Monte-Carlóban az ötödik hely sem jelentett csalódást
Monte-Carlóban az ötödik hely sem jelentett csalódást
Monte-Carlóban az ötödik hely sem jelentett csalódást
Monte-Carlóban az ötödik hely sem jelentett csalódást

“Meglepett a szigorú büntetés, de olyan világban élünk, amikor az emberek néha, könnyen túlreagálnak bizonyos eseményeket. Én nem akarom elkövetni ezt a hibát, inkább megpróbálom megérteni a történéseket. Ezért annyit mondok: a múltban Michael is hibázott időnként.” – jelentette ki Jean Todt.

A maranellói istálló főnöke hozzátette: nem ismer olyan versenyzőt, aki egyszer sem rontott.

“Még a világbajnokok sem vezetnek hibátlanul. Szombaton Michael, mint pilóta, rontott. De ez nem volt olyan hiba, amivel ártott volna a társainak. Egyáltalán nem volt sportszerűtlen a többiekkel szemben. Ez a véleményem! S, maint már említettem, erről sokáig vitakozhatnánk. Mindenkinek lehet saját véleménye” – jegyezte meg a Ferrari szakmai irányítója.

Jean Todt elismeri, hallotta azokat a véleményeket, amelyek Michael Schumacher megbüntetését követelték.

“A telemetria adatai alapján próbáltuk bebizonyítani, hogy ez egy vezetői hiba volt, s nem volt szándékos. De ezt a véleményt végül nem vették figyelembe” – mondta Jean Todt.

A csapatfőnök reméli, az incidens nem okoz hosszú távú visszaesést Michael Schumacher teljesítményében.


A hétszeres világbajnok az élen állt a szombati időmérő edzésen, amikor az utolsó körben kicsúszott a Rascasse-kanyarnál. Emiatt a többiek nem tudtak élni az utolsó lehetőséggel, maradt a kialakult sorrend. A későbbi futamgyőztes, Fernando Alonso és az összetettben kétszer második Kimi Räikkönen is azt állította, hogy a ferraris klaszis miatt nem tudtak javítani köridejükön.

A versenybíróság többórás vitát követően törölte Michael Schumacher eredményeit, azt állítva, hogy szándékosan “parkolt le” a kanyarban. A Ferrari sztárja végül motorcsere miatt a boxból indult, s lett ötödik a Monacói Nagydíjon. A büntetésnek köszönhetően a maranellói istálló F-1-es története legrosszabb rajtpozícióból indulhatott, ugyanis Felipe Massa az időmérőn a falnak csapódott, így csak M. Schumachert "előzte meg".
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik