McLaren: a csapat és Räikkönen is „leírta” magát

Vágólapra másolva!
2006.05.16. 11:04
Címkék
A McLaren-Mercedes és Kimi Räikkönen sem vár csodát az 57. Formula-1-es világbajnokság következő futamain, a wokingiak már nem bíznak a végső elsőségben. A sorozat történetének egyik legeredményesebb csapata mostantól a futamgyőzelmekért dolgozik.
Kimi Räikkönen visszafogott reményekkel várja a folytatást
Kimi Räikkönen visszafogott reményekkel várja a folytatást
Kimi Räikkönen visszafogott reményekkel várja a folytatást
Kimi Räikkönen visszafogott reményekkel várja a folytatást


A McLaren és Räikkönen a vasárnapi barcelonai futam szerény eredményei miatt vonta le a következtetést az idei esélyekkel kapcsolatban.

„Ez a pálya nagyon sokat követel, s nem maradhat rejtve az autó gyengesége. Ha nincs jó kocsid, akkor semmire sem mész. Ez az oka annak, hogy más pályákon a Renault és a Ferrari közelében tudtunk maradni, itt viszont egy pillanatig sem volt erre esélyünk” – mondta a finn versenyző, aki 2003-ban és 2005-ben is második volt összetettben.

Räikkönen azt is elárulta, hogy Barcelonában komoly gondokkal küszködött.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
„Alulkormányozott, nehezen vezethető volt az autó. Minden téren hátrányban vagyunk. Ennek ellenére Monte-Carlóban jobbak lehetünk, de nincs illúzióm a hatalmas előrelépésről. A bajnoki címért a Ferrari és a Renault harcol, mindkét csapat folyamatosan a győzelemért és a dobogóért küzd. Én már csak abban bízom, hogy néhány futamon a legjobb leszek” zárta mondandóját a finn pilóta.

Räikkönen szerződése az év végén lejár, s sokak szerint a mostani eredménytelenség miatt mindenképpen új csapatot választ.

Martin Whitmarsh, a McLaren főigazgatója egyetért versenyzőjével, nem lát esélyt a gyors és jelentős javulásra.

„Arra kell koncentrálnunk, hogy a mostaninál gyorsabb autót biztosítsunk a pilótáink számára. Az a célunk, hogy néhány futamot megnyerjünk. Jelenleg miénk a harmadik leggyorsabb autó, amely arra elegendő, hogy megszerezze az ötödik helyet. Csak akkor léphet feljebb, ha valamilyen baj történik a két legjobb csapattal. Sajnos a vártnál és a reméltnél is nagyobb a különbség” – szögezte le a szakember.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik