Spanyol Nagydíj: Alonso áradozik, Fisichella panaszkodik

Vágólapra másolva!
2006.05.12. 17:28
Címkék
Problémamentes napról számolt be a világbajnok Fernando Alonso a Formula–1-es Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzései után. A délutáni tréningen a harmadik legjobb időt autózó pilóta és csapattársa, Giancarlo Fisichella elsősorban azon dolgozott, hogy a Michelin által Barcelonába szállított kétfajta gumikeverék közül kiválasszák a megfelelőbbet a vasárnapi versenyre.
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Fernando Alonso

„Fantasztikus érzés Barcelonában versenyezni – nyilatkozta Alonso. – Miután hónapokon át teszteltünk itt üres lelátók előtt, azt hiszem, nem csak én, de a többi pilóta is nagyon élvezte, hogy szurkolók is vannak a pálya körül.”

„Nem hiszem, hogy a pénteki napon bármely más pályán ilyen lelkesek a nézők, mint ma itt, Barcelonában. Csodálatos érzés volt látni őket a pálya körül. Ami a munkát illeti, minden rendben volt. Kipróbáltuk a gumikat, és nem volt semmi gond, mert nagyjából ugyanazokat az eredményeket kaptunk, mint korábban, a tesztek során.

„Már nagyon várom az időmérő edzést és a vasárnapi versenyt, és remélem, örömöt tudok szerezni a szurkolóknak.”

Egészen máshogy értékelte a helyzetet Alonso csapattársa, Giancarlo Fisichella (7.), aki szinte csak panaszkodott.

„Nem volt egy tökéletes nap, úgy látom, még rengeteget fejlődhetünk. Nem mondanám, hogy valami fantasztikus az autó. A tesztekhez képest a pálya nagyon csúszik, a tapadás elég alacsony. A kocsi egyensúlya jó, ettől függetlenül holnap növelnünk kell a tapadást.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik