Fomula–1: Doornbos váltja Klient a Red Bullnál

Vágólapra másolva!
2006.05.12. 11:35
Címkék
A Spanyol Nagydíj után Robert Doornbos (képünkön) lesz a Red Bull-Ferrari csapat versenypilótája Christian Klien helyett – értesült az F1Racing.net című internetes szaklap. Az újság úgy tudja, hogy a holland pilóta szponzorai 15 millió eurót dobtak össze azért, hogy Doornbos a futamokon is vezethesse az istálló egyik versenygépét.

Jóllehet, a Red Bull Formula–1-es csapatnál nem panaszkodhatnak Christian Klien szereplésére, az osztráknak a hétvégi Spanyol Nagydíj után mégis át kell adnia a helyét Robert Doornbosnak. A döntés oka, hogy a holland több pénzt tud hozni, mint Klien.

Doornbos azért is nyolcmillió eurót fizetett ki az osztrák tulajdonú istállónak, hogy tesztpilóta lehessen, de most a fő támogatója, a Muermans gyakorlatilag megduplázta a tétet, így versenypilótát csinált Dornboosból.

A holland sofőr legutóbb a 2005-ös Kínai Nagydíjon állhatott fel a rajtrácsra, akkor még a Minardi versenyzője volt.

A Red Bull mostani döntése az olasz Vitantonio Liuzzinak sem jó hír, hiszen ő is csak arra a lehetőségre várt, amelyet most Doornbos kapott meg. Liuzzi már régóta áll a csapat szolgálatában, és tavaly Kliennel felváltva vett részt a nagydíjakon.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik