Schumacher: Most a miénk a legjobb „csomag”

Vágólapra másolva!
2006.05.08. 10:21
Címkék
Michael Schumacher számára egyértelmű, hogy a Ferrarit mostantól egy lapon kell említeni a Renault-val, ami a két csapat világbajnoki esélyeit illeti. A hétszeres világbajnok vasárnap 121 ezer szurkoló előtt megszerezte önmaga 86. és a Ferrari 185. nagydíjgyőzelmét.
A Ferrari pilótája ismét formában...
A Ferrari pilótája ismét formában...
A Ferrari pilótája ismét formában...
A Ferrari pilótája ismét formában...

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
A Nürburgringen ötödik futamgyőzelmét szerző Michael Schumacher szerint a Ferrari „csomagja” jelen pillanatban jobb, mint a világbajnoki Renault-é. A 37 éves pilóta úgy örült a vasárnapi sikerének, mint egy újonc.

„Hihetetlenül boldog vagyok – mondta. – Fantasztikus érzés megnyerni a hazai versenyt, olyan érzés, amelyben régen volt részem.”

Schumacher szerint a Nürburgringen ő és a címvédő Fernando Alonso is a képességei határát súrolva versenyzett.

„A végén mi voltunk a gyorsabbak. Elképesztő, mennyi támogatást kaptam a közönségtől, és persze még szebb, hogy mindezt sikerült is visszaadnom.”

Schumacher (balra) és Alonso
Schumacher (balra) és Alonso

A hétszeres világbajnok – aki az idén másodszor, a Nürburgringen pedig ötödször győzött – 13 pontra megközelítette az éllovas Alonsót a vb-pontversenyben.

„Azt hiszem, ebben a pillanatban senkinek nincsenek kétségei afelől, hogy velük egy szinten vagyunk – mondta Schumi a Renault-ra és Alonsóra utalva. – Szerintem a mai győzelem nem volt annyira szoros, az egész versenyen gyorsabbak voltunk.”

„Imolában a gumikkal volt gond, és e problémák nélkül ott is gyorsabbak lehettünk volna – folytatta a Ferrari klasszisa, aki a San Marinó-i Nagydíjon is legyőzte Alonsót. – Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy ebben a pillanatban a mi csomagunk jobb. Azon kell lennünk, hogy ez minden pályán így legyen.”

„Soha nem kételkedtem abban, hogy a világbajnoki címért harcolhatunk. Úgy tűnik, minden tökéletesen a helyére kerül. Már alig várom a következő versenyt” – tette hozzá Michael Schumacher.

ALONSO: JÖN A MCLAREN IS!

A vb-éllovas, címvédő Fernando Alonso nem aggódik különösebben a Ferrari feltámadása miatt, sőt szerinte hamarosan a McLarennel is ugyanilyen komolyan kell majd számolnia a Renault-nak.
„Egyáltalán nem meglepetés, hogy a Ferrari versenyképes. Hamarosan a McLaren is ’megérkezik majd’. Néha a Honda is nagyon gyors, tehát szerintem semmi nem változott az első verseny óta. Négy csapatról beszélünk, egyszer az egyik gyorsabb, máskor a másik, de mind a négy erős. Ami a gumikat illeti: azt hiszem, a következő két versenyen a Michelin jobb lehet a Bridgestone-nál. Valószínűleg más futamokat látunk majd, így nehéz megmondani, ki lesz a gyorsabb. Barcelonában az utóbbi két évben a Michelin volt domináns helyzetben, ezért remélem, meg tudom nyerni a versenyt.”
Fernando Alonso hazai futamát, a Spanyol Nagydíjat vasárnap rendezik meg a Barcelona melletti Circuit de Catalunyán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik