Haug szerint a Toro Rosso dobogós lehet Bahreinben

Vágólapra másolva!
2006.03.09. 14:35
Címkék
Norbert Haug szerint a Red Bull Racing fiókcsapatának számító Toro Rosso megvalósíthatja azt, ami a rendkívül népszerű elődnek, a Minardinak nem sikerült, vagyis dobogós helyet érhet el Formula-1-es futamon.
Norbert Haug: Sok sikert, Torro Rosso!
Norbert Haug: Sok sikert, Torro Rosso!
Norbert Haug: Sok sikert, Torro Rosso!
Norbert Haug: Sok sikert, Torro Rosso!

A Mercedes motorsport-igazgatója az idénnyitó Bahreini Nagydíj előtt nyilatkozott az eddigi sereghajtó istálló esélyeiről.

A német autógyár képviselője szerint a Toro Rosso nagy előnyt élvez azzal, hogy a többi csapat számára tiltott V10-es motort használhatja.

„Erősebb a motor, több lóerővel rendelkezik. Ez nem titok, ezt mindenki tudja” – jelentette ki Haug.

A német szakember amondó, akár tíz százalékos is lehet az eltérés a V8-as és V10-es erőforrások között (természetesen az utóbbi javára), s ez meghatározó jelentőségűvé válhat.

„Nincs ezzel gond, hiszen ez az érvényes szabály. Nem is kritizálok senkit. Mindenesetre jó eredményre lehet képes a Toro Rosso, hiszen kiválóan teljesített a bahreini teszteken. Akár dobogóra is állhat valamelyik versenyzőjük” – jegyezte meg Norbert Haug, aki valószínűleg nem bánná, ha éppen a McLaren-Mercedes klasszisai vennék el a dobogó lehetőségét a Minardi-utódtól.

Tavaly éppen a szezon első részében összeszedett hátrány miatt nem lett világbajnok a wokingi istálló és első számú klasszisa, a finn Kimi Räikkönen.

A Scuderia Toro Rossót az olasz Vitantonio Liuzzi és az amerikai Scott Speed képviseli a 2006-os Formula-1-es világbajnokság futamain.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik