Schumacher ismét a címért harcolna

Vágólapra másolva!
2006.03.08. 19:56
Címkék
Michael Schumacher, a Ferrari hétszeres világbajnok pilótája biztos abban, hogy a maranellóiak új, 248 F1 típusjelű versenyautójával a világbajnoki címért harcolhat majd a 2006-os Formula–1-es idényben. A vb-sorozat vasárnap a Bahreini Nagydíjjal kezdődik el.

A Ferrari első számú versenyzője, Michael Schumacher képesnek tartja az olaszok új Formula–1-es autóját arra, hogy mind a pilóták, mind a konstruktőrök versenyében felvegye a versenyt a legnagyobb riválisokkal.

A 37 évében járó német pilóta – akiről az is elképzelhető, hogy az idény végén visszavonul – úgy vélekedett, hogy a rossz időjárás ellenére a Mugellóban megtartott utolsó teszteken sikerült felkészíteni az új versenyautót a világbajnokságra.

„Az egyenletesség, ami a télen jellemzett bennünket, jól mutatja, miért olyan bámulatos csapat a Ferrari – áradozott a hétszeres világbajnok. – Biztos vagyok benne, az 248 F1 képes lehet felvenni a versenyt a világbajnoki címért folyó harcban.”

„Jóllehet, az időjárás miatt nem sikerült annyit mennünk vele, mint amennyit szerettünk volna – folytatta Schumacher –, mindenképpen szép reményekkel vágunk neki az idénynek.”

„Lehet, hogy nem sikerült majd nyernünk az első néhány futamon, azonban egészen konkrét elképzeléseink vannak arról, hogy milyen szintre kellene eljutnia az autónknak ebben az idényben. Az ideális forgatókönyv az lenne, hogy az elején néhány pontot szerezzünk.”

A német klasszis megjegyezte: az, hogy Bahreinben, az idénynyitó verseny helyszínén is tesztelhették az autót, mindenképpen előnyt jelent számukra, hiszen segít megtalálni a legmegfelelőbb gumikeveréket és beállításokat.

Michael Schumachernek az idei már a tizenötödik idénye lesz a Formula–1-ben. A kerpeni pilóta 1994 óta a tavalyi kivételével gyakorlatilag minden évben esélyes volt a világbajnoki cím megszerzésére. A szakértők szerint hatalmas tapasztalatával képes helyesen megítélni az esélyeket.

„Úgy tűnik, a Renault van a legjobb formában, de a nyomában ott van a többi csapat: a Honda, a McLaren-Mercedes és a Ferrari. Azt hiszem, kemény harc várható. A riválisok között nagyon kicsi a különbség, és ez nagyon jó a sportágnak és a szurkolóknak is.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik