Valentino Rossi nem ment rosszul

Vágólapra másolva!
2006.02.01. 16:25
Címkék
Tegnap az eső miatt nem engedték volánhoz ülni, ma viszont megtette idei első köreit a Ferrari Formula-1-es autójának volánjánál Valentino Rossi, a MotoGP gyorsasági motoros versenysorozat hétszeres világbajnoka.
Valentino Rossi négy keréken is suhan
Valentino Rossi négy keréken is suhan
Valentino Rossi négy keréken is suhan
Valentino Rossi négy keréken is suhan

A 27 esztendős versenyző tegnap az eső miatt nem tudott értékelhető kört menni (meg is pördült), ma azonban vidáman száguldhatott Valenciában egy csökkentett teljesítményű tízhengeres motorral felszerelt Ferrari F2004-essel.

Rossinak elsőre csak két kör adatott meg, miután a pálya 10-es kanyarjában (amelyben tegnap a motoros menő ismegcsúszott) a toyotás Jarno Trulli kipördült, így le kellett állítani a tesztelést. Negyedóra múlva azonban a Yamaha motorosa ismét kihajtott a pályára a vörös versenygéppel, és újabb kilenc kört tett meg, majd kisebb beállítás-módosítások után még hetet, így összesen 18-cal zárta a délelőttöt.

Csodát ugyan nem tett ezalatt, de a nemhivatalos mérések szerint jól vezetett: először 1:25 körüli időket autózott, de a végére belelendült, és 1 perc 20 másodperc alá szorította a teljesítményét - tegnap az esős teszten Barrichello hasonló idővel került az élre, bár vizes aszfalton és V8-as motorral.

Az azonban biztos (ki hitte volna), hogy Rossi egyelőre marad eredeti mesterségénél: a Yamaha egy képviselője megerősítette, hogy sztármotorosuk egészen biztosan két keréken száguldja végig a következő idényt. "Minden érintett tudja, hogy Valentino Formula-1-es autót tesztel, de azzal is mindenki tisztában van, hogy idén Rossi a Yamaha versenyzője." "A gyorsasági autóversenyzés csak a hobbija" - tette hozzá Rossi ügynökének egy képviselője.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik