Bemutatták a Renault új csodafegyverét

Vágólapra másolva!
2006.01.31. 15:39
Címkék
A világbajnoki címvédő Renault Formula–1-es csapat ma hivatalosan is bemutatta új autóját Monacóban. A francia istálló vezetői bejelentették: az R26-ossal szeretnének újra a pontverseny élén végezni.

„Miután 2005-ben mind a pilóták, mind a gyártók versenyében megszereztük a világbajnoki címet, joggal érezhetjük úgy, hogy a Renault elérte a céljait a Formula–1-ben” – mondta a hivatalos prezentáción Patrick Fauré, a francia autógyár elnöke.

„Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, és ezt meg is tettük – folytatta. – Ez azonban egy olyan csapat, amelyben igazi versenyzők dolgoznak. Egyszer győzni nem elég, és ez a team úgy lett felépítve, hogy képes legyen tartani a formáját.”

Az R26-ost nem most láthatta először a nagyközönség, hiszen az autót néhány hete már tesztelik a Renault versenyzői. A múlt heti, barcelonai gyakorlások után Fernando Alonso nagyon elégedetten nyilatkozott az autóról, illetve a motor megbízhatóságáról.


A 2005-ös év világbajnokának egyébként ez lesz az utolsó éve a Renault-nál, hiszen köztudott, hogy a spanyol versenyző jövő évtől a McLaren-Mercedes szolgálatába áll.

Csapattársának, Giancarlo Fisichellának az idén muszáj lesz bizonyítania rátermettségét, tavaly ugyanis az idénynyitó Ausztrál Nagydíj megnyerése után mindössze kétszer tudott dobogóra állni, és 58 ponttal végül csak az ötödik helyet szerezte meg a pontversenyben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik