Jacques Villeneuve mégis marad a Saubernél

Vágólapra másolva!
2005.12.01. 14:25
Címkék
Hosszas találgatások végére tett pontot a Formula-1-es gyorsasági autós világbajnokságban szereplő BMW-Sauber, amely ma bejelentette, hogy Jacques Villeneuve, a tavaly a Sauber-Petronas pilótájaként tevékenykedő kanadai versenyző lesz az istálló második számú sofőrje a német Nick Heidfeld mellett a 2006-os idényben.
Jacques Villeneuve jövőre is a Formula-1-ben suhanhat
Jacques Villeneuve jövőre is a Formula-1-ben suhanhat
Jacques Villeneuve jövőre is a Formula-1-ben suhanhat
Jacques Villeneuve jövőre is a Formula-1-ben suhanhat

"Elemeztük Jacques teljesítményét az elmúlt szezonban, és arra jutottunk, hogy bár elég gyengén kezdett, az év második felében közelebb került csapattársához. Így nem kétséges számunkra, hogy komoly erősítést fog jelenteni a BMW-Sauber csapatnak" – jelentette ki Mario Theissen, a német autógyár sportigazgatója.

"Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy segítsek a BMW-nek" – fogadkozott 1997 világbajnoka is. "1999 és 2004 között a BAR-nál első kézből tapasztalhattam meg, milyen nehézségei vannak egy új csapat indításának" – utalt Villeneuve arra, hogy a müncheniek jövőre először szerepelnek majd nem csak motorszállítóként, de egy önálló csapattal a Formula-1-ben. "Én azonban bátran állok a kihívások elé. A Sauber is egy jó csapat volt, a BMW erőforrásaival pedig még jobbak lehetünk."

A kölcsönös udvariaskodás hátterében azonban nem ennyire egyértelmű a helyzet, a kanadai pilóta ugyanis olyan hajmeresztő hibákat követett el tavaly, hogy már Peter Sauber, az akkori csapatfőnök is komolyan gondolkozott azon, hogy kiteszi a csapatból. Ez azonban nem megy olyan könnyen, mivel Villeneuve szerződésében baráti, 13 millió dolláros lelépési díj van rögzítve, miközben évi fizetése csak hárommillió lesz jövőre.

Ezért érdemesebbnek tűnt a hátralévő egy évben inkább a már világbajnok versenyző tapasztalatait kamatoztatni, és a megspórolt tízmillió dollárt az új istálló fejlesztéseire fordítani. Úgy tűnik, végül a BMW-nél is erre az álláspontra jutottak, bár ezt valószínűleg nem fogják bevallani a felek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik