A BAR-Honda 415 km/órával repesztett

Vágólapra másolva!
2005.11.07. 11:45
Címkék
A dél-afrikai Alan van der Merwe egy BAR-Honda Formula1-es autó volánjánál 415 km/órás átlagsebességet ért el az egyesült államokbeli Mojawe-sivatagban, egy körülbelül egy mérföld hosszú pályán  írja az F1Total.com című, német nyelvű internetes oldal. Az autó, amelyben Van der Merwe ült, megfelel a száguldó cirkuszban aktuális szabályoknak.
A BAR-Honda a Bonneville sósivatagban, Utahban
BAR-Honda
A BAR-Honda a Bonneville sósivatagban, Utahban
A BAR-Honda a Bonneville sósivatagban, Utahban
BAR-Honda
A BAR-Honda a Bonneville sósivatagban, Utahban

A BAR-Honda eredetileg októberben egy Utah állambeli sósivatagban akart új, Formula–1-es autó által elért sebességrekordot felállítani, de a "Bonneville 400" nevű programot el kellett halasztani, ugyanis a folyamatos esőzések annyira felpuhították a sósivatag talaját, hogy azon nem lett volna biztonságos ekkora sebességgel végigmenni.

A BAR-Honda legalább 400 km-es óránkénti sebességet szeretne hivatalosan elérni, de ezt már a főpróbán sikerült jócskán túlszárnyalni. A dél-afrikai Alan van der Merwe által vezetett Formula–1-es autó múlt pénteken a Mojawe-sivatagban, egy repülőgépek számára létrehozott, három kilométer hosszú felszállópályán 415 km/órás átlagsebességet ért el.

Ahhoz, hogy a rekord hivatalos legyen, a következő alkalommal – várhatóan jövő májusban vagy júniusban – egy egy mérföld hosszú szakaszon kell ugyanezt produkálni, majd a "mutatványt" ellenkező irányban egy órán belül újra meg kell ismételni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik