A Fradi játékosait kérdeztük a klubtörténeti bravúrról. Monacóban Vécsei Bálint góljával győzött a Ferencváros, s két kört követően hat ponttal áll Európa-liga csoportja élén. „Amikor Adama Traoré visszavette a bal lábára a labdát, éreztem, hogy lesz keresnivalóm a tizenhatos környékén –    mondta lapunknak Vécsei Bálint. –    A lövésem után a labda talán a hosszú sarokba ment volna, de végül is örülök, hogy így ment be, még ha szerencsés körülmények között is... A labda lassan vánszorgott, ám számomra gyorsnak tűnt minden. Amikor repült felém, kicsit elvakított a reflektor, belenéztem, de amikor a kapus nyúlt a labdáért, már tisztán láttam, hogy a gólvonal mögött van.”

„Három térdszalagszakadást követően igazán könnyű boldogságot érezni, ha mehetek edzeni. Nekem magától értetődő melegíteni a kapu mögött, nagy öröm, hogy nem fáj a lábam. Volt, hogy másfél évig csak rehabilitáción vettem részt – nem felejtem el, hogy ágyhoz kötve, bekötött lábbal néztem a mérkőzést, és ha akkor mutatták a kispadot, mennyire erősen kívántam: bárcsak ott ülhetnék! Megváltozott a nézőpontom, tudok hálás lenni mindenért, amit a labdarúgás még tartogat nekem.” Többek között erről is beszélt lapunknak Simon Krisztián, az Újpest FC 31 esztendős játékosa, aki a Mátészalka elleni szombati Magyar Kupa-csatára készül.

A 96 esztendős korában elhunyt II. Erzsébetre emlékezünk Képes Sport mellékletünkben. A néhai brit uralkodó teljes szívéből rajongott a lovassportokért is, családja több tagja is versenyszerűen lovagolt (férje, Fülöp herceg fogathajtásban volt világbajnok, lánya, Anna hercegnő Eb-t nyert lovastusában, unokája, Zara Phillips pedig olimpiai ezüstérmet), és a királynő is nyeregbe ült, amikor csak tehette, még élete utolsó időszakában is. Volt Ascotban nyertes lova, rendszeresen megjelent az epsomi derbin, de részt vett rangos krikett- és rögbimérkőzéseken, személyesen gratulált wimbledoni teniszbajnokoknak, lovaggá ütött számtalan elismert sportembert.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra