El: kit kaphat a Barca és a Leipzig? – minden, amit a folytatásról tudni kell!

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.12.10. 10:30
null
Szoboszlaiék a Napolit is megkaphatják az Európa-ligában (Fotó: Getty Images)
Csütörtökön kialakult, mely csapatok jutottak be a labdarúgó Európa-liga egyenes kieséses szakaszába. A következő körben a Bajnokok Ligájából kieső csapatok és a csoportmásodikok találkoznak, míg a csoportelsők automatikusan ott lesznek a nyolcaddöntőben. A sorsolást december 13-án, hétfőn 13 órától tartják az UEFA nyoni központjában.

Az alábbi csapatok kvalifikálták magukat az egyenes kieséses szakaszba:

Csoportelsők: Lyon (francia), Monaco (francia), Szpartak Moszkva (orosz), Eintracht Frankfurt (német), Galatasaray (török), Crvena zvezda (szerb), Leverkusen (német), West Ham United (angol)

Csoportmásodikok: Glasgow Rangers (skót), Real Sociedad (spanyol), Napoli (olasz), Olympiakosz Pireusz (görög), Lazio (olasz), Braga (portugál), Real Betis (spanyol), Dinamo Zagreb (horvát)

A Bajnokok Ligája csoportjából harmadik helyen kieső csapatok: RB Leipzig (német), FC Porto (portugál), Borussia Dortmund (német), Sheriff Tiraspol (moldovai), FC Barcelona (spanyol), Atalanta (olasz), Sevilla (spanyol), Zenit (orosz)

A lebonyolítás úgy néz ki, hogy a következő körben a Bajnokok Ligájából érkező csapatok oda-vissza vágós mérkőzéseket játszanak a csoportmásodikokkal – az egy országbeliek ebben a szakaszban még nem párosíthatók össze –, míg a csoportelsők automatikusan ott lesznek a nyolcaddöntőben.

A Barcelona tehát a következő csapatokat kaphatja: Glasgow Rangers (skót), Napoli (olasz), Olympiakosz Pireusz (görög), Lazio (olasz), Braga (portugál), Dinamo Zagreb (horvát). Az RB Leipzig is ezekre az ellenfelekre készülhet azzal a különbséggel, hogy Szoboszlaiékat a spanyol Real Betisszel és Real Sociedaddal is összesorsolhatják.

A döntő kivételével a párharcok oda-vissza vágós rendszerben dőlnek el. Az első találkozókra február 17-én, a visszavágókra 24-én kerül sor.

KULCSDÁTUMOK

A csoportkör sorsolását augusztus 26-án rendezték meg, a csoportkör első játéknapja szeptember 16-án zajlott le.

A nyolcaddöntő rájátszásának sorsolása: december 13., 13.00
A nyolcaddöntő rájátszása: február 17. és 24. között
A nyolcaddöntő párosításainak sorsolása: február 25., 13.00
Nyolcaddöntők: március 10. és 17. között
A negyeddöntő sorsolása: március 18., 13.30
Negyeddöntők:
április 7. és 14. között
Elődöntő: április 28. és május 5. között
Döntő: május 18.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik