Bognár Tamás két hazai játékost is kiállított Belgrádban (Fotó: Reuters)

Bognár már a 12. percben kiállította a hazaiak középső védőjét, Milos Degeneket, majd a 94. percben Marko Gobeljicset is. Több szerb napilap szerint ez váltotta ki a Zvezda-drukkerek haragját.

A magyar delegáció – Bognár Tamás mellett a két partjelző, Buzás Balázs és Kóbor Péter, valamint a negyedik játékvezető, Berke Balázs – a pálya melletti alagútban igyekezett elhagyni a helyszínt, azonban távozásukkor záporoztak a különböző tárgyak az irányukba. Az egyik a hazai csapat erőnléti edzőjét, Federico Panoncinit találta el, aki a Mondo szerint olyannyira súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

A játékvezetők végül el tudtak jutni az öltözőkig, a rendőrök sorfalat álltak a drukkerek előtt, és a belgrádiak csapatkapitánya, Milan Borjan is megpróbálta nyugalomra inteni a fanatikusokat.

A Crvena zvezda a Midtjylland ellen szenvedte el az első vereségét az Európa-ligában, és a 2. helyen áll az F-csoportban.

AZ ELTALÁLT EDZŐT KÓRHÁZBA KELLETT SZÁLLÍTANI

F-CSOPORT
Crvena zvezda (szerb)–FC Midtjylland (dán) 0–1 (Kanga 56. – öngól)
Braga (portugál)–Ludogorec (bolgár) 4–2 (al-Muszrati 25., Medeiros 37., Galeno 40., Mário González 73., ill. Szotiriu 33., Plasztun 79.) 

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Sporting Braga 4 3
1 9–5 +4 9
2. Crvena zvezda 4 2 1 1 4–3 +1 7
3. Midtjylland 4 1 2 1 4–5 –1 5
4. Ludogorec4
133–7–41