Ekl: szurkolóinak rendbontása után bocsánatot kért az Anderlecht, 13 embert előállítottak

Vágólapra másolva!
2022.10.14. 08:36
null
A rendőröknek kellett megfékezniük az Anderlecht-szurkolók rendbontását a West Ham elleni idegenbeli mérkőzésen (Fotó: AFP)
Az Anderlecht bocsánatot kért szurkolói viselkedése miatt a West Ham United elleni, csütörtöki Európa-konferencialiga-mérkőzést követően – írja az MTI.

A drukkerek egy csoportja fáklyákat gyújtott és székeket dobált a hazai nézőkre a 2–1-es angol sikerrel végződött találkozón. A rendbontás megfékezésére, a két tábor szétválasztására a rendőrségnek kellett közbe avatkoznia. Az egyik Anderlecht-szurkoló a pályára is befutott, őt a biztonságiak kapták el.

A brüsszeli labdarúgóklub később jelezte: ez a viselkedés elfogadhatatlan.

„A klub egyeztet majd a szurkolókkal, mert sem a saját stadionunkban, sem idegenben nem toleráljuk az ilyen magatartást” – mondta az Anderlecht szóvivője, aki hangsúlyozta: határozottan elítélik a történteket.

David Moyes, a negyedik győzelmével már biztos továbbjutó West Ham United vezetőedzője elégedetten nyugtázta a belga fél gyors reagálását, emlékeztetve rá, hogy ma már egyetlen klub sem szeretné, hogy ilyen jellegű cselekményekkel kössék össze a nevét.

A BBC honlapja a rendbontás kapcsán 13 előállított drukkerről számolt be, valamint négy sérült rendőrről, akik közül kettő kórházi kezelésre szorult. Egyiküknek a fejbőrét kellett összevarrni, másikuknak minden valószínűség szerint eltört a csuklója. A 13 előállított egyike az utóbbi sérülést okozó drukker, tucatnyi társát hivatalos személy elleni bántalmazással gyanúsítják.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
B-CSOPORT

West Ham United (angol)–Anderlecht (belga) 2–1

AZ EURÓPA-KONFERENCIALIGA 4. FORDULÓJÁRÓL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. West Ham United 4 4 9– 4 +5 12
2. Silkeborg 4 2 2 12– 4 +8 6
3. Anderlecht 4 1 1 2 2– 3 –1 4
4. FCSB 4 1 3 1–13 –12 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik