Torna-vb: Bácskay Csenge a 21. helyen végzett egyéni összetettben

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.10.21. 14:49
Bácskay Csenge a 21. helyen végzett egyéni összetettben a Japánban zajló torna-világbajnokságon, Kitakjusuban.

Bácskay Csenge 21. lett (Fotó: Dömötör Csaba – archív)
Bácskay Csenge 21. lett (Fotó: Dömötör Csaba – archív)
Bácskay Csenge 21. lett (Fotó: Dömötör Csaba – archív)
Bácskay Csenge 21. lett (Fotó: Dömötör Csaba – archív)
Bácskay Csenge 21. lett (Fotó: Dömötör Csaba – archív)

 

A nemzetközi sportági szövetség (FIG) honlapja szerint ugrásban 13.666 (9. hely), felemás korláton 11.366 (23.), gerendán 11.700 (20.), talajon pedig 11.933 (22.) pontot szerzett, és 48.665 összpontjával három ellenfelét előzte meg.

Bácskay Csenge a selejtező után a 25. helyen állt, de a japán Hatakeda Hitomi a szerdai edzésén súlyos gerincsérülést szenvedett felemáskorlát-gyakorlata közben, így nem indulhatott a 24 versenyzőt felvonultató fináléban.

A szövetség beszámolója szerint a Postás SE tornásza a legerősebb első csoportba került, ahol ugrássaol kezdtek a sportolók. Bácskay jól szerepelt, ám két tizeddel kevesebbet kapott, mint a selejtezőben. Ezzel a pontszámmal egyébként az első forduló után az ötödik helyen állt, ugrása pedig a teljes mezőnyt tekintve a kilencedik legerősebb volt.

Ezt követte a felemás korlát, melyen csakúgy, mint az ugrás esetében, két tizeddel ért el kevesebbet, mint a kvalifikáció alkalmával. Altorjai Sándor csapatvezető beszámolója szerint az egész támlával volt probléma, emiatt az ugrásban vk-szériagyőztesnek menet közben át kellett alakítania a felemáskorlát-gyakorlatát, és a rontás elkerülése végett nem vállalta be a rizikós leugrását. A csapattal Eb-bronzérmes magyar versenyző két kör után a 16. pozícióban volt. Gerendán Bácskay gyakorlatát a pontozók 11,700-ra értékelték, Altorjai Sándor szerint ez azért lehetett, mert egy könnyebb leugrást mutatott be, így az utolsó szert megelőzően 21. pozícióban állt. Végül talajgyakorlatával megtartotta 21. helyét a világbajnoki fináléban. Pénteken Mészáros Krisztoferen a sor, aki szintén az egyéni összetettben lesz érdekelt.

„Bár tegnap este tudtam meg, hogy bekerültem a legjobbak közé, nem sokkolt, mert lélekben úgy készültem, hogy döntőzöm. Amikor a szerekhez léptünk, akkor viszont borzasztóan izgultam, de felspannolt, hogy a legjobbakkal együtt versenyezhetek. Megpróbáltam kihozni magamból a maximumot, ez nem sikerült maradéktalanul, azonban boldog vagyok, hiszen ez volt életem első összetett fináléja felnőtt-világbajnokságon” – idézte a magyar szövetség közleménye Bácskayt, aki hozzátette, innentől kezdve csak az ugrás döntőjére koncentrál, és bízik benne, hogy két remek gyakorlatot tud majd bemutatni.

Győzött az orosz Angelina Melnyikova, 56.632 ponttal.

Pénteken Mészáros Krisztofer szerepel a férfiak egyéni összetettjének döntőjében, míg szombaton a nők szerfináléiben lesz két magyar érdekeltség: Bácskay ugrásban, Kovács Zsófia felemás korláton versenyez.

TORNA
VILÁGBAJNOKSÁG
(JAPÁN)
Egyéni összetett
1. Angelina Melnyikova (Orosz Tornaszövetség) 56.632 pont
2. Leanne Wong (Egyesült Államok) 56.340
3. Kayla DiCello (Egyesült Államok) 54.566

21. Bácskay Csenge 48.665

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik