Torna: megvan az újabb kvóta – Bácskay Csenge párizsi induló

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.10.08. 19:15
null
Bácskay Csenge is indulhat Párizsban! (Fotó: Tornasajtó)
A magyar női tornászválogatott három egyéni kvótát szerzett az antwerpeni világbajnokságon, vasárnap ugyanis eldőlt, Bácskay Csenge is utazhat a párizsi játékokra.

 

Czifra Bettina Lili és Mészáros Krisztofer névre szóló kvótát szerzett az antwerpeni kvalifikációs világbajnokságon – ahol az is kiderült, hogy a női tornászválogatott 15. helyének köszönhetően kettejükön kívül Magyarországnak van egy harmadik kvótája is, amelyre nem névre szóló.

Ezen túlmenően a Magyar Tornaszövetség már kedden jelezte, jó eséllyel a hölgyek mezőnyében három indulónk lesz, ám akkor még nem lehetett tudni, hogy Bácskay Csenge ugrásban vagy Székely Zója felemás korláton bemutatott gyakorlata ér kvalifikációt.

Vasárnap este a Nemzetközi Tornaszövetség hivatalosan is kiadta a párizsi kvótások listáját, melyben ott szerepel Bácskay Csenge neve is, így egyelőre az a biztos, a tokiói egy versenyző után Párizsban négy tornászunk biztosan ott lesz – a tavaszi világkupa-sorozatban és az Európa-bajnokságunk a férfiak között még szerezhet magyar sportoló kvótát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik