Torna: Mészáros és Mayer győzött a mesterfokú bajnokságon

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.11.26. 20:20
null
Mayer Gréta a tiszta dunaújvárosi dobogó tetején (Fotó: TornaSajtó)
A szezon utolsó versenyén, a mesterfokú bajnokságon a férfiaknál a győriek, a nőknél a dunaújvárosiak taroltak.

Csupa győri állt a dobogón szombaton a férfiak versenye után: a Tornacsarnokban megrendezett mesterfokú bajnokság egyéni összetett versenyét Mészáros Krisztofer  nyerte meg – klubtársai, az idén még juniorkorú Molnár Botond, valamint Tomcsányi Benedek előtt.

Mészáros, aki augusztusban talajon ezüstérmet szerzett a müncheni kontinensviadalon, míg október végén a liverpooli világbajnokságon egyéni összetettben a 14. helyen végzett, a mesterfokú bajnokság toronymagas esélyesének számított, azok után még inkább, hogy kiderült, a vb-15. Balázs Krisztián (FTC-Telekom) sérülés miatt nem indul el a versenyen.

Mészáros érvényesítette is a papírformát, s bár a hazai viadalokon gyakorta erősebben fog a bírók ceruzája, mindenképpen dicséretes, hogy a győri tornász pályafutása legmagasabb pontszámával (84.500) nyerte meg a mesterfokú bajnokságot.

„Boldog vagyok, hogy a szezon utolsó versenyén pályafutásom legmagasabb pontszámával tudtam nyerni – nyilatkozta Mészáros. – Mivel a világbajnokság nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, külön motivációt jelentett, hogy hazai közönség előtt mutathatom meg, mit tudok valójában. Ha ehhez a pontszámhoz hozzáteszek még egy keveset, az már – az idei évet évet nézve – világbajnoki bronzérmet jelentene... Remélem, egyszer eljutok idáig is.”     

A hölgyeknél Kovács Zsófia (DKSE) és Székely Zója (Postás SE) csak két-két szeren indult (a szerenkénti döntőket vasárnap rendezik), távollétükben Mayer Gréta (DKSE) szerezte meg a mesterfokú bajnoki címet – a nőknél a dunaújvárosiak foglalták el a dobogót.

 MESTERFOKÚ BAJNOKSÁG, TORNACSARNOK
Egyéni összetett
Férfiak. Bajnok:
Mészáros Krisztofer (Győri AC, edző: Szűcs Róbert) 84.500,  2. Molnár Botond (Győri AC) 79.400, 3. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 76.900
Nők. Bajnok: Mayer Gréta (DKSE, e: Trenka János) 51.00,   2. Czifra Bettina (DKSE) 50.700, 3. Makai Lilla (DKSE) 49.800

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik